Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νέστου εργολάβος της ΔΕΗ ο οποίος επιχειρούσε την τοποθέτηση στύλου ηλεκτροδότησης, αυθαίρετα και καταχρηστικά χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκάλεσε τη θραύση του αγωγού υδροδότησης που μεταφέρει το νερό από το Χαϊδευτό εως την Κεραμωτή.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι στο σημείο και καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση. Για αυτόν τον λόγο αυτό μισθώθηκαν μηχανήματα, αφού στο σημείο που πρέπει να παρέμβουν ο υδροφόρος της θάλασσας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και δεν επιτρέπει την ασφαλή επέμβαση για την αποκατάσταση. Συνεργεία της ΔΕΥΑΝ επιχειρούν παράλληλα την απάντληση των υδάτων που αναβλύζουν, ώστε να επιδιορθώσουν την βλάβη και ο χρόνος της αποκατάστασης να μειωθεί στο ελάχιστο. Η πλήρης αποκατάσταση υπολογίζεται περίπου έως τις 17:00.

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών και επισκεπτών για την ταλαιπωρία, αλλά η παράνομη παρέμβαση του εργολάβου της ΔΕΗ δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί, γι’ αυτό θα κινηθούν εναντίον του όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στο Δήμο Καβάλας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΈκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά για την πανδημία στις 19:00