Εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν στα αντλιοστάσια της Παλαίας Καβάλας και των Κορυφών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη έχουν ξεκινήσει αυτή την διαδικασία σε όλα τα αντλιοστάσια του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο της προσπάθειας της προληπτικής συντήρησης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό μια προσπάθεια και ανά τακτά διαστήματα και προγραμματισμό κάνουμε συντήρηση σε αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης. Προχθές κάναμε συντήρηση στα αντλιοστάσια ύδρευσης στις Κορυφές και την Παλιά Καβάλα. Ο εξοπλισμός παλαιώνει, τα αντλιοστάσια είναι μέσα στην υγρασία και κινδυνεύουν από μεγάλες φθορές γι’ αυτό και κάνουμε καθαρισμός στις δεξαμενές και τους χώρους γενικότερα. Το ίδιο γίνεται και με τις σωληνώσεις που βάφονται και συντηρούνται αλλά και με τους ηλεκτρολογικούς πίνακες και τις αντλίες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία μας έκαναν συντήρηση στα δύο αντλιοστάσια για να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι. Το χειμώνα δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού κι αυτό μας δίνει την ευχέρεια να κάνουμε αυτές τις εργασίες. Προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι κάνοντας προληπτική συντήρηση. Συνεχίζουμε το ίδιο με το αντλιοστάσιο των Κρηνίδων (σ.σ. χθες) και τα αντλιοστάσια αποχέτευσης και προχωράμε κανονικά για να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε κανονικά αλλά αυτό που προσπαθεί να μας εκτροχιάσει τους τελευταίους 5 μήνες είναι οι λογαριασμοί του ρεύματος, όπως συμβαίνει και με τα νοικοκυριά. Το τελευταίο διάστημα έχουμε λογαριασμούς που αναθεωρούνται ανά 4-5 μέρες από τη ΔΕΗ. Για τον Οκτώβριο του 2021 πληρώσαμε 108 χιλιάδες ευρώ για τη μέση τάση που έχουμε 9 παροχές και για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 260 χιλιάδες ευρώ. Είναι δηλαδή 2,5 φορές πάνω. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει καμία ΔΕΥΑ στη χώρα σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια. Δεν μπορεί σχεδόν κανένα νοικοκυριό να ανταπεξέλθει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κανένας Δήμος. Ζητάμε από την Πολιτεία να δοθεί άμεσα λύση διότι εμείς δεν μπορούμε. Και βέβαια αρνούμαστε να μετακυλήσουμε αυτό το κόστος στους καταναλωτές. Από τη στιγμή που το νερό αποτελεί δημόσιο κοινό αγαθό, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Γι’ αυτό και έχουμε τα ειδικά τιμολόγια, με 9 λεπτά το κυβικό για τους άπορους και αν πάμε να μετακυλήσουμε αυτό το κόστος δεν θα υπάρχει η εύκολη πρόσβαση στο νερό από τους πολίτες. Πρέπει την ευθύνη να την αναλάβει η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και να δώσει άμεσα λύση. Εδώ και δύο μήνες η ΔΕΥΑΚ έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό κ. Σκρέκα και με τον υπουργό Κ. Πέτσα κι ακόμη δεν υπήρξε ανταπόκριση. Συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ, αν και δεν είμαι μέλος, διότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Να επιδοτηθούν οι ΔΕΥΑ για να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό όλοι οι πολίτες της χώρας.

Την περασμένη βδομάδα πήγε πάροχος ενέργειας και έκοψε το ρεύμα σε όλα τα αντλιοστάσια στο Μεσολόγγι επειδή υπήρχαν οφειλές. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές ΔΕΥΑ της χώρας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι παράλογο εν έτη 2022 να μένει ένας δήμος από νερό. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η Πολιτεία».

Προηγούμενο άρθρο“Προγραμματιζόμαστε και ενισχύσουμε την τουριστική προβολή” δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκης Αγγελίδης
Επόμενο άρθροΣτη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου