Ο Δήμος Καβάλας θα τοποθετήσει 7 υπεραιωνόβιες ελιές σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης έκανε γνωστό ότι θα προσπαθήσουν να τις αναδείξουν με έναν ιδιαίτερο φωτισμό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρόκειται για κάποιες υπεραιωνόβιες ελιές που είναι πράγματι εντυπωσιακές. Είναι επτά, μεταφέρονται σύντομα στη πόλη μας και στο χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η φύτεψή τους θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πόλης τα οποία εξετάζουμε αυτήν τη στιγμή. Ένα σίγουρα θα είναι το Δημαρχείο, ένα θα είναι οι Καμάρες, ένα στην πίσω πλευρά της Στρατιωτικής Λέσχης. Μακάρι να ήταν περισσότερες. Το επόμενο που θα κάνουμε είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τις αναδείξουμε, με κάποιον ιδιαίτερο φωτισμό, κάποια ιδιαίτερη περιποίηση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να έχει η πόλη αυτά τα στολίδια που είναι πάνω από 100 ετών.

Το ιστορικό τους λέει ότι ήταν στην Καλαμάτα, βγήκαν από τη θέση τους λόγω διαμόρφωσης του χώρου, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα κι από εκεί όποιοι δήμοι ήθελαν να πάρουν δέντρα, έκαναν το αίτημά τους. Το δικό μας έγινε δεκτό και θα μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε την πόλη μας ακόμη περισσότερο».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Για την καθημερινότητα της Υπηρεσίας είπε ότι «τώρα που θα ανέβει η θερμοκρασία πιστεύω ότι σιγά- σιγά θα αρχίσουμε να ηρεμούμε. Όλο αυτόν τον καιρό με την εναλλαγή βροχής- ήλιου τα χόρτα μεγάλωναν και είχαμε δουλειά. Εννιά συνεργεία βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης κι ακολουθούν το πρόγραμμα. Σε κάποια σημεία περάσαμε δύο και τρεις φορές, σε κάποια δεν έχουμε πάει. Τα παιδιά δουλεύουν συνεχώς, πολλές φορές και Σάββατο εθελοντικά. Πιστεύω ότι θα περάσουμε απ’ όλες τις γειτονιές και δεύτερη και τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι ώστε να είμαστε εντάξει».

Τέλος, έκανε έκκληση στους Καβαλιώτες όταν κόβουν κλαδιά να ειδοποιούν την υπηρεσία σε ποιο σημείο βρίσκονται για να τα μαζέψουν. Να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας και να βοηθούν τους υπαλλήλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Προηγούμενο άρθροΟ Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης καταβάλλει προσπάθειες σε για να ανοίξει το Τελωνείο της Εξοχής
Επόμενο άρθρο«Έκρηξη» στις οικοδομικές άδειες έχει παρατηρηθεί πανελλαδικά αλλά και στην Καβάλα