Επτά οικογένειες δεν επιτρέπουν τα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία λόγω μάσκας και τεστ. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης σημείωσε πως ήδη έστειλαν τα στοιχεία των γονέων στον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συμβαίνει και στη δική μας Περιφέρεια. Υπάρχουν γονείς, ευτυχώς ελάχιστοι, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διότι δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα ή να κάνουν το self test. Το σχολείο τους ενημερώνει για τη σπουδαιότητα της διά ζώσης εκπαίδευσης, ότι είναι υποχρεωτική τα 9 χρόνια η δημόσια εκπαίδευση. Κι εφόσον δεν συμμορφώνονται μετά από λίγο χρονικό διάστημα και ύστερα από αίτημα του Εισαγγελέα στείλαμε τα στοιχεία των γονέων αυτών στον εισαγγελέα. Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενοι συνεχίζουν την προσπάθεια να μεταπείσουν τους γονείς, τους ενημερώνουν για τις απουσίες και το ενδεχόμενο να επαναλάβουν την τάξη κι εκεί σταματάει η αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών. Από ‘κει και μετά έχει το λόγο η Πολιτεία».

ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στα παιδιά τους. Η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης είναι αυταπόδεικτη γι’ αυτό είναι και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει στους πολίτες. Είναι μία από τις βασικές ανάγκες των παιδιών. Τροφή, ένδυση, υγεία, εκπαίδευση. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει εκπαίδευση και οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Δεν είναι μόνο τα μαθήματα, είναι η κοινωνική συναναστροφή, η αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές, με τον δάσκαλο. Το λένε όλες οι καινούργιες θεωρίες μάθησης. Να ευχηθούμε να ευοδωθούν οι προσπάθειες και να έρθουν τα παιδιά στο σχολείο».

Προηγούμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Με καλούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου)