Επιτροπή συστάθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο παθολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης  συμμετέχει στην επιτροπή και σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν προετοιμάσει και έναν ειδικό χώρο για φιλοξενία τέτοιων περιστατικών.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «το σύστημα υγείας προσπαθεί να οργανωθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρώτο ύποπτο κρούσμα που μπορεί δυνητικά να έρθει και στο νοσοκομείο μας. Μετά από πρόταση του υπουργείου συστάθηκε μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα έχει συντονιστικό ρόλο. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να οργανωθεί το νοσοκομείο που κλείνει 10 χρόνια και όσον αφορά την κατασκευή και την αρχιτεκτονική του, είναι αντίγραφο ενός παλιού νοσοκομείου στη βόρεια Γερμανία, στη Βρέμη. Δεν προβλεπόταν χώροι αρνητικής πίεσης κοκ. Άρα πρέπει να βρούμε μια μεσοβέζικη λύση για αν υποδεχθούμε το περιστατικό κι αν από ύποπτο γίνει επιβεβαιωμένο κρούσμα πρέπει να διακομιστεί είτε στο ΑΧΕΠΑ είτε στην Αλεξανδρούπολη που έχουν οριστεί σαν κέντρα αναφοράς για τον Κορωνοϊό.

Ο ιός λέγεται πλέον COVID-19 που βγαίνει από το Corona Virus Disease, δηλαδή ασθένεια από τον κορωνοϊό του 2019. Ένα 80% που θα έρθουν σε επαφή με τον ιό θα κάνει μια ήπια συμπτωματολογία, πυρετό ενδεχομένως βήχα, κι ένα 20% θα έχει μια σοβαρότερη προσβολή. Ένα μέρος από το 20% ενδεχομένως να αναπτύξει μια ιογενή πνευμονία και ένα μέρος από αυτό θα χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Άρα και πάλι και αυτή η νόσος όπως η γρίπη, θα κριθεί στα κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Το σύστημα προσπαθεί να ορθοποδήσει. Περιμένουμε τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος από το Αττικό. Τις επόμενες μέρες θα ακούσουμε από τα ΜΜΕ ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα και στην Ελλάδα. Το λέμε στατιστικά. Έχει πάει σε 382 σημεία του κόσμου άρα στατιστικά θα έρθει και στην Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθροΣώστε το σπίτι σας με επιδότηση και κούρεμα
Επόμενο άρθροΜία ακόμη εξαιρετική αθλητική εκδήλωση στην Καβάλα με τον Σύλλογο Ταε Κβο Ντο