Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 24/8/2020 επιτρέπεται η χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων, για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις, από όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τις ομάδες του Δήμου Καβάλας.

Για τη ομαλή επάνοδο των αθλητών – αθλητριών στους αγωνιστικούς χώρους (ανοιχτούς και κλειστούς), συνιστάται η πίστη τήρηση των οδηγίων της ΓΓΑ για την πρόληψη της νόσου Covid-19.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου που εξέδωσε η ΓΓΑ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

“Αγαπητοί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, αγαπητοί υπεύθυνοι των σωματείων,

Οι λοιμώξεις με τον COVID-19 συνεχίζουν να μας απασχολούν καθημερινά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την πραγματικότητα. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά με στόχο την μείωση μιας πιθανής μόλυνσης.

Αυτή η προσπάθεια μπορεί να πετύχει μόνο σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο αποτελεί μια κατευθυντήρια γραμμή για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται παρακάτω, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα. Για την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων συστήνεται ο διαχωρισμός της κάθε αθλητικής εγκατάστασης σε τρεις ζώνες

Ζώνη 1:αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος
Ζώνη 2: αφορά τα αποδυτήρια
Ζώνη 3:αφορά τον προσβάσιμο ελεύθερο χώρο γύρω από την αθλητική εγκατάσταση

Πιθανές εγκαταστάσεις γύρω από τη Ζώνη 3 (κυλικεία, καντίνες κ.α) υπόκεινται στα ισχύοντα πρωτόκολλα των υπεύθυνων υγειονομικών υπηρεσιών.

Γενικοί κανόνες
1. Στις Ζώνες 2 και 3 είναι υποχρεωτική η απόσταση του 1,5 -2m (μέτρων)μεταξύ των ατόμων
2. Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή (εναγκαλισμοί, χειραψίες)
3. Να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντηλου, χρήση του αγκώνα του χεριού για το βήξιμο)
4. πλύσιμο χεριών με σαπούνι (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή/και απολύμανση χεριών

 

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στις Σέρρες – 17χρονος βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Επόμενο άρθροΗ ΟΕΒΕ Καβάλας για τον θάνατο του Τάσου Μεταξά