Η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου μέσω και του Επιμελητηρίου κατάφεραν να έχουν ένα κούρεμα κατά 70% στο χρέος που είχε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα με την μείωση του χρέους η επιχείρηση θα αναπνεύσει οικονομικά.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι έχουμε πολύ θετικές εξελίξεις και πρώτα θα μιλήσω για τον συμψηφισμό επιδότησης του κόστους εργασίας, Γιατί κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίσθηκε το σχετικό τμήμα της τροπολογίας του υπ. Οικονομικών όπου και υπάρχει αναφορά στα ανεξόφλητα και υπάρχει και τροποποίηση του νόμου του 2020 όπου πλέον ξεκαθαρίζει και δίδει τη δυνατότητα να γίνει η πράξη του συμψηφισμού χωρίς προβλήματα. Αυτό περιμέναμε και αυτό έγινε. Η τροπολογία πέρασε και νομίζω ότι το 4% και 12% θα παρακάμψει την γραφειοκρατία και τη δυσλειτουργία του ελληνικού δημοσίου.

Είχαμε μια δυσκολία και νομίζω ότι πλέον όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Και οι επιχειρήσεις που δεν είχαν υποχρεώσεις από την άλλη, έναντι του ελληνικού δημοσίου και ήταν συνεπείς, όλες αυτές είχαν δεχθεί τη μεγαλύτερη αδικία. Γιατί ο ΟΑΕΔ έλεγε ότι μια υγιής επιχείρηση μπορούσε να κάνει τον συμψηφισμό, δεν υπήρχε όμως τίποτε και έτσι απλά περνούσαν οι μήνες και δεν γινόταν τίποτε. Αυτή η διαδικασία ξεκαθαρίζει και πάμε σε μια ταχεία απόσβεση των απαιτήσεων των επιχειρήσεων μέσα από την ασφαλιστική και φορολογική δήλωση όταν πρόκειται για μια υπόθεση 10ετίας».

ΤΟ ΒΙΟΠΑ

Σε κλίμα ικανοποίησης εξάλλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Καβάλας, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας με θέμα την αποδοχή της συμφωνίας ρύθμισης του τραπεζικού δανείου μεταξύ της εταιρίας διαχείρισης του δανείου και της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ.

«Το από πολλά έτη δάνειο που απειλούσε τη βιωσιμότητα του ΒΙΟΠΑ βρίσκει λύση. Επιτέλους μια δύσκολη διαπραγμάτευση πολλών μηνών έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μειώνοντας τη συνολική οφειλή από τις €660.000,00 στις €195.000,00. Πάμε εμπρός λοιπόν και διανύουμε μια περίοδο που θα μας φέρει πραγματικά την θετική εξέλιξη!

Αυτό σημαίνει, ότι πλέον της οριστικής διαγραφής των €340.000,00 που αφορούν σε προσαυξήσεις και τόκους, η Διοίκηση της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ πέτυχε και διαγραφή μέρους του αρχικού κεφαλαίου κατά €125.000,00.

Η συνολική αυτή σημαντική μείωση των δανειακών υποχρεώσεων, κατά €465.000,00, καθιστά βιώσιμη πλέον τη διαχείριση του χρέους και επιτρέπει στη Διοίκηση να προστρέξει σε νέα αναπτυξιακά επενδυτικά σχέδια για τον χώρο», σημείωσε κάνοντας και ο ίδιος λόγο για μια πανηγυρική συνεδρίαση που συνδυάσθηκε με την καλύτερη δυνατή είδηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

«Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη συστηματική δουλειά και συμπαραστάτες μερίδα των οικοπεδούχων που εκπροσωπεί η διοίκηση του ΒΙΟΠΑ, έγινε εφικτό κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο, ως ακατόρθωτο. Οι προσπάθειες τόσο του Πρόεδρου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας για μια θετική λύση, έπιασαν τόπο και πλέον όλοι επικεντρωνόμαστε στην πλήρη ανάπτυξη του Βιοτεχνικού χώρου, προς όφελος της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας», τονίζεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του φορέα ενώ ο κ. Δέμπας έκανε λόγο για ένα χώρο που έγινε για να αναδείξει το επιχειρείν και τελικά αποτέλεσε ένα χώρο που μόνο απαξίωση δέχθηκε.

«Για άλλη μια φορά, η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία το Λογιστικό-Φορολογικό γραφείο Χριστοδούλου-Παπαδόπουλου και τους νομικούς σύμβουλους Βασίλη Κογκαλίδη και Σεραφείμ Σωτηριάδη, που βοήθησαν για την θετική έκβαση της υπόθεσης” συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

«Πλέον ήρθε ο καιρός να μας δοθούν τα κίνητρα για να δούμε και την αναπτυξιακή πορεία επιτέλους να γίνεται επιτέλους πράξη. Γιατί υπήρχαν εν δυνάμει επενδυτές που φοβούμενοι μην χάσουν από τις υποχρεώσεις προς την Τράπεζα δεν προχωρούσαν σε επενδύσεις. Αυτό επιτέλους τελείωσε και πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε νέες επενδύσεις στο ΒΙΟΠΑ έναν χώρο που έγινε γι` αυτόν τον σκοπό. Έχουμε ενδιαφέρον επομένως και εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και νέες επενδύσεις απτές και όχι μόνο σχέδια επί χάρτου” πρόσθεσε.

Μάλιστα υπάρχει σχεδιασμός να αξιοποιηθούν άλλα 100 στρέμματα και να γίνει επιτέλους το ΒΙΟΠΑ όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο αείμνηστος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Απόστολος Μαρδύρης» σημείωσε με έμφαση.

Το «παρών» στην «πανηγυρική» συνεδρίαση του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ έδωσαν ο Πρόεδρος Παύλος Τσουμάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και Αντιπρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Μάρκος Δέμπας, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάκης Δημητριάδης και το μέλος του ΔΣ Κυριάκος Μπάης.

“Να θυμίσουμε τέλος ότι δύο νέοι επενδυτές μίσθωσαν οικόπεδα ενώ έχουμε ενδιαφέρον και από άλλους 3 επενδυτές. Αυτά θα ανακοινώσουμε άμεσα και μάλιστα θα έχουμε ευχάριστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μιλάμε για ντόπιους επιχειρηματίες αν και υπάρχουν και επαφές για νέους επιχειρηματίες” σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Οι αρχές κατηγορούν τον στρατό της Ρωσίας πως χρησιμοποίησε οβίδες φωσφόρου
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Το αφήγημα του Σύγχρονου Δήμου του κ. Μουριάδη απλά καταρρέει