κ. Πρόεδρε,

Έχουν επαναλειτουργήσει όλες οι εκπαιδευτικές δομές (από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια) εκτός των Πανεπιστημίων, καθώς και το νεοσύστατο στην πόλη μας.

Θεωρούμε ότι είναι δυνατό αλλά και σωστό να γίνουν κανονικά τα μαθήματα και τα εργαστήρια δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, χωρίς υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δε συντασσόμαστε με εκείνες τις φωνές που «βλέπουν» μόνο στο πορτοφόλι των φοιτητών. Για τη Λ.Σ. προέχει η απρόσκοπτη και με ασφάλεια εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Υπουργείο και η Πρυτανεία είχαν μήνες για να προετοιμαστούν ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει με ασφάλεια αυτή τη χρονιά. Η κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο φέρουν την ευθύνη για την πλήρη εκπαίδευσή των φοιτητών, ώστε, όταν αποκτήσουν το πτυχίο τους, να υπάρχει η εμπιστοσύνη ότι έχουν την εμπειρία, τη γνώση και την κατάρτιση που απαιτεί το επίπεδο των σπουδών του κάθε τμήματος.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο και η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε οφείλουν να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ΤΩΡΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε τα μαθήματα και τα εργαστήρια να πραγματοποιηθούν χωρίς εκπτώσεις στο επίπεδο των σπουδών.

Το γεγονός ότι το ΔΙ.ΠΑ.Ε. στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αν. Μακ. & Θράκης (Καβάλα), όπου υπάρχουν 11.000 m2 αίθουσες διδασκαλίας, χιλιάδες επίσης τετρ. μέτρα σε αίθουσες εργαστηρίων και 3.000 m2 στο κτίριο Βιβλιοθήκης, είναι πέρα για πέρα «εκτός πραγματικότητας» να λέγεται ότι δεν υπάρχουν χώροι.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να ασκήσει σε Κυβέρνηση και Πρυτανεία κάθε πίεση προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου ώστε να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, καθαρίστριες, άλλο προσωπικό, για να εξασφαλιστεί το μάθημα δια ζώσης με αποστάσεις, με το χωρισμό των φοιτητών σε μικρά τμήματα κ.ο.κ.

Καλούμε επίσης τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση επί του συγκεκριμένου θέματος.

Κυβέρνηση, υπουργείο, διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες ώστε να γίνουν άμεσα και αποφασιστικά βήματα και όχι ημίμετρα για να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα μαθήματα με ασφάλεια.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτο κονδύλι στα Πανεπιστήμια για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους.

Παλεύουμε ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκληρωμένη μόρφωση με ασφάλεια για φοιτητές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, για την πόλη συνολικά της Καβάλας:

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε φοιτητές, καθηγητές, στο σύνολο των εργαζόμενων.
Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν σε όλους τους φοιτητές και σε όλους τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, με παραπάνω από μία μάσκες την ημέρα.
Ειδική μέριμνα, σχέδιο και μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους του Πανεπιστημίου.
Καβάλα 07-10-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την καταδίκη της “Χρυσής Αυγής” από το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών
Επόμενο άρθροΗ Π.Ε Ξάνθης βρίσκεται στην 1η θέση των κρουσμάτων covid-19 στην ΑΜΘ