Η επιστολή του επιμελητηρίου Καβάλας για στήριξη των επιχειρήσεων:

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας.

Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις μας προσπάθησαν και κατάφεραν να επαναλειτουργήσουν, παρά τα αρχικά περιοριστικά μέτρα τα οποία επέβαλαν, περιορισμό του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων και λειτουργίας τους, και κατάφεραν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στηρίζοντας την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως ζήτησε η Κυβέρνηση.

Σήμερα όμως, για άλλη μια φορά, κυρίως ο κλάδος της εστίασης, αλλά και όλα τα άλλα επαγγέλματα που είναι δορυφόροι του κλάδου αυτού, πλήττονται με τον περιορισμό στον χρόνο λειτουργίας τους και θα αναγκασθούν σύντομα να προβούν σε απολύσεις, αναστολές λειτουργίας τους και παύσεις πληρωμών, (λειτουργικών δαπανών, δόσεων δανείων, φόρου κλπ) καθώς τα ταμεία τους είναι πλέον άδεια.

Κύριοι Υπουργοί,

Αφού αποφασίστηκαν αυτά τα μέτρα, για την υγειονομική αντιμετώπιση του Covid-19, και δυστυχώς αρχικά, αφού περιορίστηκε ο χώρος, σήμερα περιορίζεται και ο χρόνος λειτουργίας τους. Περιμένουμε επομένως και αναμένουμε άμεσα να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων που πλήττονται πλέον σε σημαντικό βαθμό.

ΠΡΟΣ: Καβάλα, 11/08/2020 Αρ. Πρωτ.: 2459 -Υπουργείο Οικονομικών Υπουργόκ. Χρήστο Σταϊκούρα -Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη Αναπληρωτή Υπουργόκ. Νικόλαο Παπαθανάση -Υπουργείο Εργασίας Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση -Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υφυπουργό κ. Νικόλαο Χαρδαλιά -Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελάδος Πρόεδρο κ. Κων/νο Μίχαλο

Είναι το σημαντικότερο 10ήμερο του καλοκαιρού, που περίμεναν οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, και όχι μόνο να καλύψουν τις ζημιές τους. Σήμερα πλήττονται όχι μόνο από την έλλειψη ξένων επισκεπτών αλλά και από τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία συρρικνώνουν τα έσοδα τους και θα τις αναγκάσουν να προβούν σε μειώσεις προσωπικού.

Σ ΄αυτό το πλαίσιο και αφού πήρατε την πρόσφατη απόφασή σας, αναμένουμε επομένως, να ανακοινώσετε σύντομα με ποια μέτρα οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα στηριχθούν (όπως μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση ΦΠΑ, επιδοτήσεις, άτοκα δάνεια κ.α.) προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση που συντελείται στα οικονομικά τους στοιχεία.

Οι επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν τόσο αυτές όσο και οι εργαζόμενοί τους, ενώ χρειάζονται άμεση στήριξη.

Η επίσημη ανακοίνωση για την ματαίωση της Κavala Expo 2020 

Δυστυχώς μετά και τις σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης, για την μη πραγματοποίηση της ΔΕΘ, και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία που έχουν ληφθεί από την πολιτεία, όσο και της δυσμενούς πρόβλεψης για την εξέλιξη της διασποράς του COVID-19 τους επόμενους μήνες στη χώρα μας και με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων μας η φετινή μας “ΚΑVALAEXPO 2020” δεν είναι εφικτή να πραγματοποιηθεί.

Με την πεποίθηση ότι θα βγούμε νικητές από την τρέχουσα κρίση ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη δυναμική διοργάνωση.

Ευχαριστούμε όλες τις επιχειρήσεις,  οι οποίες για 27 χρόνια, έχουν στηρίξει την Έκθεσή μας και δηλώνουμε ότι, το Επιμελητήριο Καβάλας θα βρει τους τρόπους και τα μέσα να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την προβολή τους.

Προηγούμενο άρθροΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ | “Μέτρα σπασμωδικά και χωρίς σχέδιο από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό”
Επόμενο άρθροΑρνητικά 16 τεστ κορωνοϊού στον Δήμου Νέστου