Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) ΠΕ Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, με επιστολή του προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ζητά την άμεση εξέταση του πολύ σοβαρού ζητήματος της ελλιπούς κάλυψης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε πολυσύχναστα τμήματα του οδικού δικτύου, καθώς επίσης και την λήψη αποτελεσματικών ενεργειών, με αφορμή τα πρόσφατα φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν την ΠΕ Καβάλας και Θάσου.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι τα εν λόγω κομβικά σημεία έχουν από ανεπαρκή έως και ανύπαρκτη κάλυψη δικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διαχρονικά με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Στην επιστολή του ειδικότερα, ο κ. Πολίτης αναφέρει ότι επαναλήφθηκαν προβλήματα επικοινωνίας τόσο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (χιονοπτώσεων, πλημμυρών, κατολισθήσεων, πυρκαγιών κλπ.), όσο και πολιτών σε κρίσιμα σημεία της ΠΕ Καβάλας και Θάσου, με αποτέλεσμα την αδυναμία επικοινωνίας των πολιτών με τους αρμόδιους και εντεταλμένους Φορείς, τη δυσχέρεια ανταπόκρισης των Υπηρεσιών που εμπλέκονται, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους και την δημιουργία κινδύνου μη αποτελεσματικής αντιμετώπισης κρίσεων.

Ενδεικτικά στην επιστολή αναφέρονται τα πιο πολυσύχναστα όσο και κρίσιμα από τα επίμαχα σημεία του οδικού δικτύου, όπως είναι:
-στην περιοχή του Αγ. Σίλα (ανισόπεδος κόμβος Εγνατίας).
-στην περιοχή «TOSCA» (είσοδος του Παληού).
-στην περιοχή του επαρχ. οδικού δικτύου ΠΕ Θάσου (στο νότιο-ανατολικό τμήμα). Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θάσου: Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων έτους 2022
Επόμενο άρθροΣτο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος