Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης με επιστολή του παρενέβη προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες και στην Σταυρούπολη της Π.Ε. Ξάνθης.

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης είχε επικοινωνία για το εν λόγω ζήτημα και με τον κ. Γιώργο Ζαββό, Υφυπουργό Οικονομικών, Αρμόδιο για το Τραπεζικό Σύστημα, στον οποίο εξήγησε αναλυτικά γιατί δεν πρέπει να κλείσουν τα δυο καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, για το κατάστημα στις Κρηνίδες ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι κομβικής σημασίας καθώς αποτελεί το επίκεντρο καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών χιλιάδων πολιτών και αγροτών, καθώς η περιοχή διαθέτει ισχυρό πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και γειτονικά χωριά της Π.Ε. Δράμας.

Για, δε, το κατάστημα Σταυρούπολης Ξάνθης ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι, εφόσον αυτό κλείσει, οι πελάτες του πρώην Δήμου Ορεινού Νέστου της Π.Ε. Καβάλας θα πρέπει να διανύουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 35 χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το αντίστοιχο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Χρυσούπολη.

Συνολικά, εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, εύκολα γίνεται αντιληπτή η αναστάτωση που θα προκαλέσει στην εξαιρετικά σημαντική για τον τόπο εμπορική διαχείριση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, καθώς και η δυσκολία που θα επιφέρει στις συναλλαγές των πολυπληθών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, αλλά και όλων των πολιτών, το κλείσιμο τόσο του καταστήματος Κρηνίδων όσο και του καταστήματος Σταυρούπολης στην Ξάνθη.

Και κατέληξε ζητώντας από τη Διοίκηση της Τράπεζας τη συνέχιση της λειτουργίας τόσο του καταστήματος Κρηνίδων όσο και αυτού της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Ο κ. Λαζαρίδης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδη, καθώς και με τους Βουλευτές των Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης κ. Κ. Μπλούχο και Σπ. Τσιλιγγίρη για το συντονισμό των προσπαθειών τους.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα δημάρχου Καβάλας Θόδωρου
Επόμενο άρθροΤην επικαιροποίηση του “ΟΧΙ” κατά του χρυσού ζητά ο Κώστας Κατσιμίγας από το Περιφερειακό Συμβουλίου ΑΜΘ