logistes-2-800x500_c

Με πολύ μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Ο.Ε.Ε., για την αυθαίρετη και αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους που αφορά την υποχρεωτική «παρακολούθηση» της αναγκαίας εκπαίδευσης από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς από το έτος 2019, από 30 ευρώ σε 50 ευρώ ( αύξηση 67%)

Αναρωτιόμαστε δικαιολογημένα: Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ; Η πλειοψηφία της Κ.Δ. ενός Επιμελητηρίου στο οποίο πολλοί Συνάδελφοι δεν έχουν το δικαίωμα να είναι Μέλη , παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν χαράτσια; Εάν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ανάγκη από έσοδα για να συνεχίσει να λειτουργεί, ας αυξήσει την ετήσια συνδρομή όλων των Μελών του, κι ας σταματήσει να επιβαρύνει μόνο τον Λογιστή – Φοροτεχνικό.

Επιτέλους, φτάνει πια!

Ο Λογιστής-Φοροτεχνικός απαιτεί σεβασμό και διεκδικεί από όλους την καταξίωση της θέσης του , μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και όχι να αποτελεί τον αιμοδότη του Ο.Ε.Ε. . Οι άδειες δεν θεσμοθετήθηκαν – πιστεύουμε – για να επιβιώσει το Οικονομικό Επιμελητήριο αλλά για να κατοχυρωθεί το Επάγγελμά μας από τους παράνομους προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος. Το Ο.Ε.Ε. που είναι ο εποπτεύων φορέας δεν θέλει ή δεν μπορεί να προασπίσει το Επάγγελμα.

Ο Λογιστής-Φοροτεχνικός περιμένει έμπρακτη υποστήριξη και λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα από το Ο.Ε.Ε. .

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της απόφασης για αύξηση της εισφοράς. Ήδη πληρώνουμε 30 ευρώ και κανονικά θα έπρεπε το Ο.Ε.Ε. να φροντίσει να δίνεται δωρεάν η «απαιτούμενη εκπαίδευση» στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, ως ανταποδοτικό μέτρο για τις εισφορές τους.

Περιμένουμε από το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία – με απόφαση της επικείμενης Γ.Σ. – ώστε να ματαιωθεί άμεσα η αύξηση . Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι Συνάδελφοι, όπως και όλη η κοινωνία μας , αντιμετωπίζουν κι αυτοί οικονομικά προβλήματα.

Ο Κλάδος μας συνεχώς και αδιαλείπτως φροντίζει και ενημερώνεται με κάθε τρόπο και με ίδια μέσα. Δεν περιμένει κανέναν, να του υποδείξει την απαιτούμενη εκπαίδευση που πρέπει να πάρει.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος
Γεωργία Εμινίδου

Ο Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Καρατσιόρας

Η Γ. Γραμματέας
Αναστασία Ραπτίδου

Ο Ταμίας
Γεώργιος Χριστοδουλίδης

Τα Μέλη
Ιωάννης Παναγιωτίδης
Ιωάννα Πετρίδου
Αργυρή Φιλαρέτου

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: 16,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ
Επόμενο άρθροΚαταγγελία Σωτηριάδη για την καθαριότητα του Δημοτικού Ωδείου