Η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Θάσου στον Υπουργό Ναυτιλίας αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, 

Τις τελευταίες ημέρες έγινε ιδιαίτερα αισθητό το πρόβλημα της ανεπαρκούς εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στα εκτελούμενα κατά την απογευματινή ζώνη δρομολόγια των πορθμείων στην γραμμή Θάσου-Κεραμωτής.

 

Συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης της διάρκειας της ημέρας, της αλλαγής από 27-3-2016 της θερινής ώρας και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, είναι απαράδεκτο το τελευταίο δρομολόγιο από το νησί της Θάσου προς την Κεραμωτή να εκτελείται στις 18:00.

 

Καθίσταται συνεπώς επιβεβλημένη η τροποποίηση του ωραρίου εκτέλεσης των τεσσάρων ή πέντε τελευταίων δρομολογίων, με διεύρυνση του μεταξύ τους χρονικού διαστήματος, ώστε αυτά να μετακινηθούν αργότερα και το τελευταίο δρομολόγιο από Θάσο να εκτελείται το νωρίτερο στις 20:00.

 

Η προτεινόμενη αλλαγή, χωρίς να μεταβάλει τα ωράρια των άλλων δρομολογίων της ημέρας, ούτε τον αριθμό και την κατανομή των δρομολογίων στις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες, θα βοηθήσει τις καθημερινές μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων κατά τις απογευματινές ώρες και στο συντονισμό των δρομολογίων των πλοίων με τα άλλα μεταφορικά μέσα, (λεωφορεία ΚΤΕΛ , αεροσκάφη πτήσεων εσωτερικού και CHARTERS του αεροδρομίου Χρυσούπολης, κ.α.), μέχρι την εφαρμογή του προγράμματος των θερινών δρομολογίων που ξεκινά την 1η Ιουνίου 2016.

Για το Δήμο Θάσου

Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ

Προηγούμενο άρθροΧάος στο λιμάνι του Πειραιά! Η ενημέρωση άναψε τα αίματα! Η στιγμή που πρόσφυγας προσπαθεί να πετάξει μωρό πάνω σε λιμενικό!
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση ΣΕΒΕ για την κατάρτιση ενός εθνικού ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για όλες τις εγχώριες και ξένες επενδύσεις