Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της πρώην δημάρχου κ. Δήμητρας Τσανάκα από την αρχηγία της παράταξης «Ανάσα» που η ίδια ίδρυσε. Όπως διευκρίνισε θα συνεχίσει έως το τέλος της θητείας της. Συγκεκριμένα είπε ότι «εξ’ αρχής, το 2019 που χάσαμε τις εκλογές, είχα πει ότι δεν σκοπεύω να κατέβω ξανά και θα παραιτηθώ στο τέλος αυτής της περιόδου. Μερικοί το έδεσαν κόμπο και νόμισαν ότι θα παραιτηθώ από τώρα και θα δώσω τη θέση μου σε άλλους. Όχι. Η παράταξη της Ανάσας είναι δημιούργημα της Τσανάκα κι όταν δημιουργείς μια δημοτική παράταξη απευθύνεσαι σε ανθρώπους απ’ όλους τους κομματικούς χώρους που έρχονται επειδή σε πιστεύουν και σε στηρίζουν. Είναι θεμιτή η κομματική στήριξη αλλά έρχονται και άνθρωποι από άλλους χώρους που σου έχουν εμπιστοσύνη κι έρχονται να δουλέψουν μαζί σου.

Θα παραμείνω μέχρι το τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου ως αρχηγός της παράταξης διότι θεωρώ ότι η παρουσία μου εγγυάται την ενότητα και την ύπαρξή της. Αλλιώς θα γίνουμε από εκατό χωριά χωριάτες».

ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ

Για το ενδιαφέρον δύο στελεχών της παράταξης, του Σωτήρη Παπαδόπουλου και της Αναστασίας Ιωσηφίδου, να τεθούν επικεφαλής και να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, είπε ότι «οι φιλοδοξίες είναι πάντοτε θεμιτές. Επιπλέον, πού ξέρουμε αν δεν εμφανιστεί κι άλλος μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Αυτή η παράταξη έτσι όπως είναι, έχει ανθρώπους με άποψη, εμπειρία, έχουν δουλέψει, γνωρίζουν τα θέματα καλύτερα απ’ όλους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή η εμπειρία, η γνώση και η ποιότητα του χαρακτήρα, γιατί να πάει χαμένη; Η άποψή μου είναι ότι οπωσδήποτε πρέπει να συνεχίσουν απ’ όποιο μετερίζι επιλέξουν εκείνοι κι όχι εγώ. Μπορεί να υπάρξει κι άλλος υποψήφιος επικεφαλής, εξάλλου ένα σωρό μαζευτήκαν.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαδόπουλο και την κ. Ιωσηφίδου, νομίζω ότι βιάστηκαν και θα καούν. Από τη μία βέβαια, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει κι ένα αντίπαλο δέος εκτός από τον δήμαρχο Μουριάδη, ότι έχει κι αλλού ελπίδες που μπορούν να βοηθήσουν την πόλη. Αλλά είναι πολύ νωρίς γιατί θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο των ΜΜΕ και θα τους «αλλάξουν τα πετρέλαια». Εδώ, η πόλη παίρνεται με αιφνιδιασμό. Όταν δήλωσα εγώ την υποψηφιότητά μου ήταν 25 Ιανουαρίου και οι εκλογές έγιναν στις 18 Μαΐου. Θέλει μπαμ- μπαμ να βγεις να τα δηλώσεις, να τα ετοιμάσεις και τέλος.

Άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να κάνουν τις επαφές τους, να μιλήσουν σ’ αυτούς που θεωρούν ότι θα βοηθήσουν το Δήμο Καβάλας για να έρθουν μαζί τους, αλλά έχουν το χρόνο να το κάνουν και ως μέλη της παράταξης δεν είναι ανάγκη να παραιτηθούν».

Προηγούμενο άρθροΕπίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης θα ανακηρυχθεί ο Νίκος Δένδιας
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ απο τον ΔΗΜΑΡΩΓΟ στο Δήμο Θάσου