Ο Δήμαρχος Καβάλας την Τετάρτη (2 Μαρτίου) επισκέφθηκε τον Αμυγδαλεώνα και τους Φιλίππους, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που εκτελεί η ΔΕΥΑΚ στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Τα έργα αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα και το σύστημα τηλεποπτείας και ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης στους Φιλίππους.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει:

Εγκατάσταση αγωγού συνολικού μήκους 8.865 μέτρων πρωτεύοντος δικτύου

Εγκατάσταση αγωγών Φ63 και Φ 75 συνολικού μήκους 32.751 μέτρων δευτερεύοντος δικτύου,
Κατασκευή 1.585 ιδιωτικών συνδέσεων

Κατασκευή νέας δεξαμενής (θα συνδεθεί με την υπάρχουσα) χωρητικότητας 600 κ.μ., ώστε να υπάρχει δυνατότητα συνολικής διαθέσιμης ποσότητας περίπου 1.040 κ.μ.

Επισημαίνεται ότι μέρος του αγωγού, μήκους 2 χιλιομέτρων θα αποτελεί τμήμα του μελλοντικού αγωγού, που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές Βοϊράνης στον Αμυγδαλεώνα, τον Ζυγό, τον Νέο Ζυγό και το Πολύστυλο, και χρηματοδοτείται από τον ΤΑΡ.

Στους Φιλίππους, το δίκτυο ύδρευσης έχει ζωνοποιηθεί με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο του δικτύου και τον ταχύτερο εντοπισμό βλαβών και της άμεσης επισκευής τους, ώστε να μειωθούν οι διαρροές του δικτύου.

Πλέον το δίκτυο του χωριού διαχωρίστηκε σε 5 ζώνες και στην είσοδο κάθε μίας έχει τοποθετηθεί Τοπικός Σταθμός Ελέγχου και Ρύθμισης Πίεσης.

Επίσης, τοποθετήθηκαν και 600 «έξυπνα υδρόμετρα», τα οποία μεταδίδουν αυτόματα τις ενδείξεις τους στον κεντρικό σταθμό που βρίσκεται στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

Πέραν των άλλων, η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνεχώς τις καταναλώσεις, οπότε αν παρατηρηθεί ξαφνική υπερβολική κατανάλωση να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη για πιθανή διαρροή.

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και Ρύθμισης Πίεσης στις συνοικίες του Παληού, της Κηπούπολης, της Νεάπολης, του Βύρωνα και της Παναγίας.

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον πρόεδρο και το διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη και Άγγελο Λογκάρη, και τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Αμυγδαλεώνα και Φιλίππων, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη και Θόδωρο Τοτό.

Προηγούμενο άρθροΗ Π.Ε Καβάλας αποκατέστησε τις ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική όχθη του ποταμού Νέστου
Επόμενο άρθροΤέλος η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Τι αποφάσισαν οι ειδικοί