Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το κτίριο του Διόνυσου στον Άγιο Σίλα. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε πως υπάρχει ένα επενδυτικό σχήμα που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για τον Διόνυσο. Ήταν ώρα, πλέον, να ασχοληθεί σοβαρά ο Δήμος Καβάλας με το θέμα αυτό κι όχι αποσπασματικά. Έχουν ξεκινήσει όλες εκείνες οι διαδικασίες για να μπορέσει να δοθεί προς χρήση. Υπάρχουν ήδη 2-3 συνδημότες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο Δήμος Καβάλας θα το βγάλει σε δημοπρασία και θα το πάρει αυτός που θα δώσει την καλύτερη προσφορά. Σε λεπτομέρειες δεν θα προχωρήσω διότι ό,τι πω αρχίζουν μετά και διυλίζουν τον κώνωπα.

Αυτό το κτήριο ανήκει στο Δήμο Καβάλας, έχει παραχωρηθεί. Ανήκε στα Τουριστικά Ακίνητα, παραχωρήθηκε στην ΕΤΑΔ και αυτή με τη σειρά της το 2013 το παραχώρησε στο Δήμο Καβάλας. Υπάρχει ΦΕΚ γι’ αυτό και δεν είναι στα λόγια όπως είπε η δημοτική σύμβουλος κα Ιωσηφίδου, το οποίο καθορίζει ότι αυτό παραχωρείται στο Δήμο Καβάλας και πρέπει να εγγραφεί στο Κτηματολόγιο. Για κάποιον λόγο δεν γράφτηκε στο Κτηματολόγιο τότε, επί δημαρχίας κ. Σιμιτσή. Άλλωστε το 2014 ήταν οι δημοτικές εκλογές και ήταν όλα πολύ κοντά. Από ‘κει και πέρα δεν έγινε τίποτα. Το 2017 ενδιαφέρθηκε η τότε Αντιδήμαρχος κα Δρακονάκη αλλά κι αυτό έμεινε εκεί και δεν προχώρησε.

Τώρα, αυτό το κουφάρι εκεί και όταν περνάμε λέμε ότι αν και βρίσκεται σε τόσο ωραίο μέρος μένει αναξιοποίητο, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί. Κάτι παραπάνω δεν θέλω να πω, για το πώς θα αξιοποιηθεί».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Με την ευκαιρία των όσων λέχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είπε για το πάρκινγκ Ροδόπης ότι «λυπάμαι που θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά πολύ σύντομα θα δοθεί λύση, οπότε θα τελειώνουμε και μ’ αυτό το θέμα. Μέσα στο καλοκαίρι το πάρκινγκ θα επαναλειτουργήσει».

Προηγούμενο άρθροΣε φάση αναμονής για την αύξηση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Αμερικανικό πλοίο GREEN COVE