moria_epeisodia

Σοβαρά επεισόδια παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον προσφυγικό καταυλισμό του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, μετά από καυγά που ξεκίνησε μεταξύ δύο ανηλίκων προσφύγων. Η αστυνομία εκλήθη άμεσα στο χώρο ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε δύο από τα τρία άτομα τα οποία τραυματίστηκαν λόγω της συγκεκριμένης σύρραξης.
Συμπλοκές τέτοιου είδους είναι αναμενόμενες αφού και οι ίδιοι οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν επανειλλημένα δηλώσει την δυσαρέσκεια τους για την συμβίωση με άλλες εθνικότητες, όμως το κυβερνητικό σχέδιο για κοινή φιλοξενία φαίνεται να επιμένει ανεξαρτήτως συνεπειών. Ταυτόχρονα, η επιλογή κλιμακίου του Ερυθρού Σταυρού ως συνοδεία για τους ανήλικους μετανάστες που παρουσιάζουν εγκληματική συμπεριφορά δεν γνωρίζουμε αν είναι τελικά η κατάλληλη, αφού ο Ερυθρός Σταυρός ειδικεύεται σε θέματα ιατρικής περίθαλψης και δεν έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση θεμάτων αστυνομικής φύσεως.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, η ανησυχία της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δράμας Χαράς Κεφαλίδου η οποία τονίζει πως “Λόγω των άριστων υποδομών στον προσφυγικό καταυλισμό της Δράμας όπου έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων, φοβάμαι μην έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες”.

Προηγούμενο άρθροΠροσπάθεια να γίνουν προϊόντα με Π.Ο.Π οι κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης
Επόμενο άρθροΒαρύτατα πρόστιμα μέχρι και… γερανός για όσους παρκάρουν σε θέσεις φορτοεκφορτώσης