Με σχέδιο νόμου θα επαναλειτουργήσει το πάρκινγκ Ροδόπης Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Παππά είναι θέμα ημερών η επαναλειτουργία του πάρκινγκ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας με πρωτοβουλία του Καβαλιώτη υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου και τη βοήθεια των άλλων δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών φορέων, έγινε νόμος του κράτους το σχετικό σχέδιο νόμου και λύθηκε το πρόβλημα για την Καβάλα και την Κέρκυρα. Πλέον, έχει λυθεί το ζήτημα, υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να δοθεί η παράταση. Η αρμόδια διεύθυνση της Π.Ε. Καβάλας έχει εκδώσει την άδεια λειτουργίας και αυτές τις μέρες λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να υπάρξουν στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης. Να αλλάξει, δηλαδή, ο χώρος του ταμείου, να μπει περίφραξη, για να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Πρέπει να τηρηθούν απολύτως όλα όσα προβλέπονται διότι κάποιοι καιροφυλακτούν με νέες καταγγελίες, να δημιουργήσουν ξανά πρόβλημα και στον εκμισθωτή και στους Καβαλιώτες και την πόλη».

ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Πρόσθεσε ότι «αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι όταν είμαστε ενωμένοι οι Καβαλιώτες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Υπάρχει, όμως μία ισχνή και οικτρή μειοψηφία, πολιτική, οικονομική αλλά και δημοσιογραφική, που δεν χάρηκε με αυτήν την εξέλιξη. Αλλά εν πάση περιπτώσει πάντα θα υπάρχουν αυτές οι μειοψηφίες. Εμείς από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση του Δήμου Καβάλας εντοπίσαμε το θέμα. Με τους έμπειρους πληρεξούσιους δικηγόρους κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και φτάσαμε σ’ αυτήν τη λύση της παράτασης ώστε αν κάνει ο εκάστοτε δήμος τις απαραίτητες ενέργειες και τις αναγκαίες διαδικασίες. Τροποποιήθηκε το Σχέδιο Πόλης για να μπορεί να λειτουργεί ο Δήμος Καβάλας αυτόν το χώρο στάθμευσης και μέχρι να υλοποιηθεί αυτό, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο λόγω της γραφειοκρατίας πήρε την παράταση για να λειτουργεί ο χώρος όπως λειτουργούσε.

Επανερχόμαστε από αύριο- μεθαύριο στην κανονικότητα. Και το κυκλοφοριακό αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της στάθμευσης αντιμετωπίζεται. Η ανοχή που υπήρξε στους γύρω χώρους λόγω του προβλήματος δεν θα υπάρχει πλέον. Ο χώρος στάθμευσης θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 οχήματα και η κυκλοφοριακή κανονικότητα επανέρχεται αυτές τις μέρες όπως τη γνωρίζαμε πριν περίπου έναν χρόνο».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Για την αντίδραση του προέδρου των Ιδιοκτητών Υπογείων Πάρκινγκ κ. Καυκαλέτου είπε ότι «δεν θέλω να χαρακτηρίσω κανέναν, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να τοποθετείται, πιθανόν να έχει κι έννομο συμφέρον. Με προβληματίζουν δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν υπάρχει σωματείο που να δραστηριοποιείται στην Καβάλα και η αντίδρασή του και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται στο δήμαρχο. Αυτά που είπε σε ραδιόφωνο της πόλης δεν τιμούν κανέναν αλλά ο δήμαρχος λόγω χαρακτήρα προτιμά να απαντά με έργα και δράσεις. Αυτό κάναμε και σ’ αυτήν την περίπτωση και αφήνουμε τους υπόλοιπους στην κρίση των Καβαλιωτών».

Προηγούμενο άρθροΣτους δρόμους οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό η εθνική πόλο – Νίκησε 9-6 την Ουγγαρία