Έφτασε η στιγμή για το τέταρτο βήμα της άρσης των μέτρων έναντι του κορωνοϊού για τη χώρα μας, καθώς από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταστήματα στον κλάδο της εστίασης, υπό νέους αυστηρούς κανόνες. Στην Καβάλα αρκετός κόσμος επανήλθε στην καθημερινή του συνήθεια και να απολαμβάνει τον καφέ του σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Υπάρχει αισιοδοξία. Όταν επιστρέφεις μετά από τρίμηνη αναστολή, συσσωρεύοντας τόσες οφειλές κλπ, όταν σου επιτρέπεται να λειτουργήσεις υπάρχει χαρά. Ωστόσο επικρατεί αλαλούμ σε ότι αφορά τους περιορισμούς στα τραπεζοκαθίσματα,υγειονομικών όρων λειτουργίας, αλλά θεωρώ ότι θα λυθούν οι απορίες μέσα στις επόμενες ημέρες. Το αν αυτές οι προσπάθειες ευοδώσουν οικονομικά εξαρτάται και άλλους παράγοντες και συγκυρίες”, είπε το πρωί της Δευτέρας (25/5) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.

Σε ότι αφορά τις συζητήσεις με τον δήμο για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων μέχρι στιγμής “δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από πλευράς δημοτικής αρχής. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις εύκολο και πρακτικό το να δώσεις τη δυνατότητα σε καταστήματα του κλάδου για να αναπτυχθούν από πλευράς ωφέλιμου κοινόχρηστου χώρου”, επισημαίνει ο κ. Βαφείδης. Χρειάζεται μία μελέτη και ευθύνη και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, διότι και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όχλησης.

Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο που υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων το σωματείο είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΛΚ που έχει προωθήσει τα αιτήματα στο ΔΣ και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαφείδης στο Lobby 101.8 από το 10.05

 

Προηγούμενο άρθροΣτεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος
Επόμενο άρθροΟ βουλευτής της ΝΔ που εμφανίστηκε με φωτογράφο στη Βουλή για να κάνει φωτογράφηση