agia-marina

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» με την μορφή ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σχολίασε πως έκαναν ό,τι ήταν δυνατό από την πλευρά τους για να λειτουργήσει το Ίδρυμα προς όφελος των παιδιών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει μισθωθεί ένας χώρος του Ιδρύματος σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, ένα ΚΔΑΠ και αυτό θα λειτουργήσει -αδειοδοτήθηκε. Το Ίδρυμα είναι ένα άλλο νομικό πλαίσιο, ένα άλλο νομικό πρόσωπο και θα λειτουργήσει απασχολώντας στην ουσία τα ίδια παιδιά που ήταν της Αγίας Μαρίνας. Δεν ευοδώθηκαν όλα τα άλλα που συζητούσαμε, ούτε η τροπολογία πέρασε στη Βουλή, ούτε εντάχθηκε στη ρύθμιση που έλεγαν οι βουλευτές. Θεωρώ ότι αυτή η λύση που οφείλεται πρώτιστα σε κάποιον ιδιώτη ο οποίος ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, και εμείς βοηθήσαμε προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά. Οι ιδιώτες θα λειτουργήσουν ένα ΚΔΑΠ στους χώρους του Ιδρύματος το οποίο θα εξυπηρετεί, φαντάζομαι, τα ίδια άτομα».

ΑΓΝΩΣΤΟ

Σε ότι αφορά το προσωπικό δεν ξεκαθάρισε ακόμη εάν θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι ή μέρος αυτών. Χθες είχαν κληθεί ορισμένοι εξ αυτών να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας, από πληροφορίες που έχουμε 3 εργαζόμενοι δεν υπέγραψαν συμβάσεις. Με βάση το καταστατικό του Σωματείου της  «Αγίας Μαρίνας» θα πρέπει να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι, καθώς οι δύο επενδυτές μίσθωσαν το κτίριο από το Σωματείο.  Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία Μέτιου η συνεδρίαση της Εργοανάπτυξης
Επόμενο άρθροΑρνητικός ο Σεπτέμβριος για την αγορά της Καβάλας