Η επιβολή του νέου ωραρίου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος φέρνει… νέα ήθη κι έθιμα όπως φαίνεται στην διασκέδαση όχι μόνο των νέων.

Τα μπαρ, τα κλαμπ, τα εστιατόρια κλπ κλείνουν πλέον στις 12 τα μεσάνυχτα. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για το γεγονός ότι με το που κλείνουν τα παραπάνω καταστήματα οι θαμώνες δεν “συμμαζεύονται” αλλά συνεχίζουν τη διασκέδασή τους, σε κάποιες παραλίες, πλατείες κλπ κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς.

Στην Θάσο για παράδειγμα δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες, που δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν το ποτό τους, μετά τα μπαράκια και τα εστιατόρια, σε παραλίες.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό τέθηκαν σε εφαρμογή και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα τήρησαν πιστά, στην πλειοψηφία τους.

Ο φετινός Αύγουστος, θυμίζει άλλες εποχές. Οι ξένοι ήταν σαφώς μειωμένοι σε σχέση με άλλες χρονιές. Η κίνηση και η πληρότητα στο νησί είναι γύρω στο 35%, ενώ πληροφορίες λένε ότι δεν αποτέλεσε λόγο για να επισπεύσουν κάποιοι τουρίστες τις διακοπές τους, κάποιοι εκ των οποίων, αυτό που επιζητούν, ειδικά για φέτος, είναι η ξεκούραση.

“Κίνηση υπάρχει από τις έξι το απόγευμα μέχρι και τις δώδεκα το βράδυ. Οι πελάτες το έχουν κατανοήσει”, σημείωσε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (13/8) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου Καβάλας, Αναστάσιος Μπίλιας.

Το πρόβλημα είναι με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις” επισημαίνει και δεν είναι λίγοι αυτοί που διερωτώνται: για ποιο λόγο περιλαμβάνεται η Θάσος ή και άλλες περιοχές στα σχετικά μέτρα, εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο είναι σχεδόν μηδενικό. “Στην Θάσο όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή“.

Επίσης ο κ. Μπίλιας περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα έρχονται: “Χάνουμε τις επιχειρήσεις μας. Απορώ τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση” με τους φόρους και τα ενοίκια να πνίγουν τους επιχειρηματίες, “η κατάσταση είναι απελπιστική“.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Κρούσμα σε μετανάστη στον Έβρο
Επόμενο άρθροΟ συνωστισμός σε γαμήλιο γλέντι στην Αλεξανδρούπολη… έφερε την Αστυνομία