Με αφορμή το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. σήμερα και αύριο στην πόλη της Καβάλας,βρέθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας η Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα.

Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής, συζήτησε με τα στελέχη ζητήματα λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου και νέες προοπτικές κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Οι κυριότερες από αυτές ήταν η αναβαθμισμένη εργασιακή συμβουλευτική που θα παρέχουν τα Κέντρα στις γυναίκες αλλά και η υποστήριξη γυναικών προσφύγων από τους επιστήμονες που εργάζονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Στη συζήτηση παρέστη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτιστικών δράσεων και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Καβάλας κα Κορίνα Χιώτη- Πρασσά, η οποία τόνισε την αμέριστη στήριξη του Δήμου προς τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου.

 
Το κλίμα κατά τη σημερινή συνάντηση υπήρξε εγκάρδιο με όλες τις πλευρές να συμφωνούν πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή στη βία κατά των γυναικών.

Αυτή είναι και η αρχή που υπηρετεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, ως μέρος του πανελληνίου δικτύου κατά της βίας που δέχονται οι γυναίκες.

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές: Ο αριθμός των υποψηφίων για κάθε κατηγορία
Επόμενο άρθροΡαγδαίες εξελίξεις για την ΕΒΖ