Χθες Παρασκευή 5/6/20 είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στο Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ-ΘΑΣΟΥ τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ Κ. Δημήτριο Τσαλικάκη και την Υποδιοικήτρια Κ. Ειρήνη Χατζοπούλου .

Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και θέσαμε τους προβληματισμούς μας ενόψει της θερινής περιόδου και της ιδιαίτερης κατάστασης που θα αντιμετωπίσουμε .

Ειδικότερα υπήρξε επικέντρωση σε 3 κυρίως άξονες :

1) Την επάρκεια ατομικών μέσων προστασίας, υλικών καθαριότητας, απολυμαντικών , την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων , τη συνέχιση και περαιτέρω οργάνωση της ΔΙΑΛΟΓΗΣ στον προαύλιο χώρο του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ , που έγινε και συνεχίζει να γίνεται με δωρεές επιχειρηματιών , πολιτών και τη συνεχή μέριμνα του Δήμου Θάσου .

2) Τη διαχείριση ύποπτων και τυχόν επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 , τη δημιουργία ξενοδοχειακών χώρων απομόνωσης και τη δυνατότητα διενέργειας γρήγορων και αξιόπιστων PCR tests είτε στο Νοσοκομείο Καβάλας είτε αυτοδύναμα στο χώρο του ΚΥΠ . Ο Διοικητής είχε συνομιλία με το προσωπικό της κιν. μονάδας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ (που ήδη λειτουργεί) ενώ αναμένεται άμεσα η λειτουργία και 2ης κιν. μονάδας .

Εντός του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος για ενδεχόμενη βραχεία νοσηλεία κρούσματος COVID , ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα εξοπλιστεί με αναπνευστήρα όγκου-πίεσης.

Συζητήσαμε επίσης το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε μέσω της 4ης Υ.ΠΕ ειδικό Container με χώρους αρνητικής πίεσης .

3) Τη γρήγορη και ασφαλή διακομιδή επειγόντων περιστατικών με πληρώματα τόσο του τομέα ΕΚΑΒ όσο και του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ, που έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και εκπαίδευση . Υπάρχουν 3 διαθέσιμα ασθενοφόρα (το ένα διαμορφωμένο για μεταφορά ύποπτων περιστατικών ) , επάρκεια πληρωμάτων και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό τόσο του ΕΚΑΒ όσο και της 4ης Υ.ΠΕ αλλά πιθανώς και με εποχιακό προσωπικό του ΕΚΑΒ . Η εξυπηρέτηση των διακομιδών θα μπορούσε να ενισχυθεί ιδιαίτερα με το άνοιγμα της πορθμειακής γραμμής Πρίνου-Καβάλας .

Η επίσκεψη του Διοικητή και της Υποδιοικήτριας απεδείχθη <<γούρικη>> αφού παρουσιάστηκαν για ανάληψη καθηκόντων 2 γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου αλλά και η αναμενόμενη μόνιμη γιατρός Ακτινολόγος . Τις προσεχείς μέρες θα παρουσιασθούν ακόμη 4 γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου .

Συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την προάσπιση της Υγείας τόσο των Θασίων πολιτών όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών στο πανέμορφο , καταπράσινο και υγειονομικά ασφαλές νησί της ΘΑΣΟΥ.

Προηγούμενο άρθροΆλλοι πέντε ανανέωσαν για τη νέα χρονιά στον Αετό Οφρυνίου
Επόμενο άρθροΔράστης ληστείας κυκλοφορούσε στην Καβάλα, αλλά συνελήφθη