Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο υπαίθριο χώρο του βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων υποδέχθηκε εγκάρδια την κ. Σακελλαροπούλου και τόνισε ότι υπηρετεί με το θαυμαστό τρόπο το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την ενότητα των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο.

Στην αντιφώνηση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή που της επιφύλαξε, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “ο προσυλιτισμός της Λυδίας στη χριστιανική πίστη σήμανε και την είσοδο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα και η πόλη των Φιλίππων την πύλη μέσω της οποίας ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, διευρύνοντας και εκκαθολικεύοντας το περιεχόμενο του ελληνικού ανθρωπισμού. Η ρήση του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες “οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”, που προδιαγράφει μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, είναι μια θερμή διακύρηξη της αρχής της ισότητας πάνω στην οποία θεμελιώθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η σημερινή τιμή που μου κάνατε” υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου “αποτελεί για μένα επιβεβαίωση αυτής της αρχής, η οποία βρίσκει την υπέρτατη έκφραση της στον μεν θρησκευτικό βίο, στην ευχαριστηριακή σύναξη της Εκκλησίας, στον δε πολιτικό στη δημοκρατία”.

Προηγούμενο άρθροΤο χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου απένειμε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Μητροπολίτης Στέφανος
Επόμενο άρθροΒόλτα στη Μουσθένη για τους φιλοξενούμενους του Παραρτήματος «Χρονίων Παθήσεων Καβάλας»