Μαθητές και καθηγητές από δύο σχολεία της Τουρκίας (Εσκί Σεχίρ) και ένα της Ισπανίας επισκέφθηκαν την Τετάρτη (9 Μαρτίου) το Δημαρχείο Καβάλας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με θέμα: «Παιδεία και Δημοκρατία».

Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη, κατέληξαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.
«Μπορείτε να εξαλείψετε τις διαφορές που χωρίζουν τους μεγάλους και να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, και εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφθούν και πάλι την Καβάλα.

Οικοδεσπότης των τριών ξένων σχολείων είναι το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, ο διευθυντής του οποίου, Στέφανος Ναλπάντης, χαρακτήρισε τους συναδέλφους του από την Τουρκία και την Ισπανία ως τους «καλύτερους πρεσβευτές της φιλίας και της αγάπης μεταξύ των λαών».

Η 24μελής αποστολή των 3 σχολείων βρίσκεται στην Καβάλα από το προηγούμενο Σάββατο, ξεναγήθηκε στην χερσόνησο της Παναγίας και σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης και έχει προγραμματίσει επισκέψεις στους Φιλίππους, στη Λυδία και την Θάσο μέχρι την αναχώρησή της το ερχόμενο Σάββατο.

Προηγούμενο άρθροΥλοποίηση κλινικού φροντιστηρίου στο πλαίσιο του έργου TRACE στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Οι στόχοι στη συνάντηση με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Η καυτή ατζέντα και οι προσδοκίες