Στο πλαίσιο των επισκέψεων στελεχών της ΝΔ στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της ΔΕΘ, ο πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας έδωσαν συνέντευξη τύπου χθες στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π., από τα μέλη του κλιμακίου για την ΠΕ Καβάλας στο οποίο συμμετείχαν πλην τοπικοί βουλευτές καθώς και των μελών της πολιτικής επιτροπής, οι επισκέπτες: Βαρτζόπουλος Δημήτριος (Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης) και Φεύγας Βασίλης (Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Ν.Δ.)

Στον λόγο του ο κ Βαρτζόπουλος είπε: « Είδα μια δημοσίευση που έκανα το 2014 μιλώντας για τον λόγο που έβγαλε ο κ Σαμαράς στην ΔΕΘ. Έγραφα ότι το 2014-15 θα ήταν μια κομβική χρονιά από τις οποίες θα εξαρτιόταν το μέλλον της χώρας. Θα ήταν ευχής έργο να γινόταν αυτό που εξήγγειλε ο τότε πρωθυπουργός για το τέλος των μνημονίων, την μείωση των φορολογικών συντελεστών που θα σηματοδοτούσε νέα ανάπτυξη της χώρας, τη μείωση του κοστολογίου της εργασίας, των ασφαλιστικών εισφορών, για την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας που θα επικύρωνε την επίλυση του ζητήματος της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέος. Και κατέληγα πως αυτά τα πράγματα αν συνεχιστεί ο βίος της ΝΔ θα γίνουν πράξη σε δύο 0τρία χρόνια. Αν δεν γίνει αυτό είπα πως θα μπούμε σε μια λαίλαπα που θα είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα και θα προσομοιάζει σε αυτά που ζήσαμε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυστυχώς ο λαός επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της απώλειας που οδήγησε σε ένα μεσαίωνα . Παρ όλ αυτά η νέα κυβέρνηση της ΝΔ μέσα σε δύο χρόνια, έχοντας να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές, την πανδημία, τα γεγονότα του Έβρου της κλιματικής κρίσης , των πυρκαγιών κλπ. Παρ όλ αυτά ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στην ΔΕΘ την ολοκλήρωση όλων αυτών που σχεδιάζαμε τότε. Τώρα και οι φορολογικοί συντελεστές έχουν αρχίσει να μειώνονται και το κοστολόγιο της εργασίας άρχισε να μειώνεται με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το πρόβλημα των κόκκινων δανείων έχει αρχίσει να μειώνεται και η επενδυτική βαθμίδα θα αρχίσει να βελτιώνεται εντός του 2023 που θα δώσει διαφορετική ώθηση στην ελληνική οικονομία και μας δικαιώνει το γεγονός πως το τρίτο τρίμηνο δείχνει μια ανάπτυξη του 5% κάτι που μπορεί να οδηγήσει το 2022 , αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στον χειμώνα, σε μια σημαδιακή χρονιά στο μέλλον της χώρας».

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ο γραμματέας του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ Φεύγας από πλευράς του είπε: « Από την μεταπολίτευση και μετά, συνεχίζουμε ένα κομμάτι της πρώην κυβερνητικής πολιτικής για την μείωση φόρων, εισφορών, κλπ. Πρίν από δύο χρόνια όταν αναλάμβανε η ΝΔ είχαμε μιλήσει για την στρατηγική μας που στηριζόταν στην ανάπτυξη και την ασφάλεια. Αν δούμε σήμερα πως είναι η χώρα και έχουμε ανάπτυξη στο 17%, αυτό θα σημαίνει ότι και υπάρχει ενδιαφέρον για την χώρα μας στο επενδυτικό κομμάτι. Και η πολιτική που ακολουθήσαμε φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Το πιο σημαντικό είναι πως στο δεύτερο τρίμηνο της ανάπτυξης, δεν συμπεριλαμβάνεται ο τουρισμός. Πράγμα που δείχνει την ανθεκτικότητα που έχει η ελληνική οικονομία αλλά και το μέλλον της , ότι δηλαδή θα είναι πιο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο για όλους μας. Θα αναμένουμε και το τρίτο τρίμηνο που θα έρθει και ο τουρισμός μέσα. Στον τομέα της ανάπτυξης θα έχουμε όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά , δύο χρόνια μετά παρά την πανδημία, τη κρίση στον Έβρο, παρά τις προκλήσεις με την Τουρκία, η ελληνική οικονομία φαίνεται να έχει ανθεκτικότητα. Υπάρχει αισιοδοξία και μπροστά μας έχουμε δύο σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, που είναι τα χρήματα που θα έρθουν από το Ταμείο Ανάπτυξης και από το ΕΣΠΑ, όπου στόχος της κυβέρνησης είναι να διατεθούν σε τομείς που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία , ειδικά στην Περιφέρεια. Από το Ταμείο Ανάκαμψης, προσδοκούμε να κινητοποιηθούν κεφάλαια 60 δις ευρώ τα οποία θα μας δώσουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε πάνω από 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας και να μειώσουμε την ανεργία που παρά την κρίση της πανδημίας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα . Καταφέραμε να κρατήσουμε με τα χρήματα που διαθέσαμε στον ιδιωτικό τομέα, 41 δις , για να μην υπάρχει απώλεια θέσεων εργασίας, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες. Άρα το ένα ζήτημα είναι της ανάπτυξης και το δεύτερο είναι η ασφάλεια σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό . Έχουμε τώρα όχι μόνο σφραγίσει τα σύνορά μας και έχουμε σχεδόν μηδενίσει τις ροές που υπάρχουν, ενώ καταφέραμε να βελτιώσουμε και να αποσυμφορήσουμε τα νησιά μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες που υπήρχαν για τους ίδιους τους μετανάστες στις δομές .Σε όλες τις έρευνες που ανακοινώνονται βλέπουμε πως έχουν τεράστιες διαφορές με αυτές του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα υπάρχει ένα κυβερνητικό έργο που βασίζεται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα που υλοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο εργασιακό και το ασφαλιστικό από τον υπουργό Εργασίας από τον κ Κωστή τον Χατζηδάκι , αλλά και την έμφαση που δίνουμε στις υποδομές . Για όλα αυτά θα έχουμε εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ. Σε όλη την Ελλάδα προωθούνται έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάπτυξης και από το ΕΣΠΑ».

Προηγούμενο άρθροΝέο έργο NEXOGENESIS του Δήμου Νέστου με στόχο τη βελτίωση των πολιτικών που σχετίζονται με το νερό, την ενέργεια, τα τρόφιμα και τα οικοσυστήματα
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Είναι μία εξέλιξη που ικανοποιεί έστω και πολύ αργά τους μαθητές του σχολείου των Κρηνίδων