Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές Αμυγδαλεώνα, Φωληάς και Νέστου. Ειδικότερα, στη περιοχή του Αμυγδαλεώνα λόγω χαλαζόπτωσης αχρηστεύθηκαν οπωροφόρα δένδρα, στον ίδιο βαθμό καταστράφηκαν αμπελοκαλλιέργειες στη περιοχή της Φωληάς, ενώ στο κάμπο του Νέστου ο καύσωνας προκάλεσε αρκετές απώλειες στις καλλιέργειες φασολιών και καλαμποκιών. 

Βιώνοντας μια εποχή στην οποία τα ευτράπελα συμβαίνουν κατά ριπάς, έρχεται ακόμη ένα να προστεθεί και να επιβαρύνει τη κατάσταση των αγροτών. Τους τελευταίους μήνες, το Υπουγείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακολουθεί τη πρακτική της μη πληρωμής των εκτός έδρας μετακινήσεων όσον αφορά τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, αρμοδίων για την εκτίμηση των ζημιών. Άμεσο επακόλουθο είναι τα προβλήματα των αγροτών να μη βρίσκουν ανταπόκριση και λύση.

Για τον λόγο αυτό, ο π. Βουλευτής επισκέφθηκε και βιντεοσκόπησε τις πληγείσες περιοχές, ώστε να ενημερώσει πλήρως και εμπεριστατωμένως τον ΕΛΓΑ, τηρώντας τη δέσμευση που έχει δώσει τόσα χρόνια στη τοπική αγροτική κοινωνία.

 Επιπλέον, θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους (που έχουν υποβάλει ενστάσεις) για τις επιδοτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα «Ενιαία Ενίσχυση» και «Πρασίνισμα» πως με τα σημερινά δεδομένα θα τις λάβουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Προηγούμενο άρθρο19χρονος πνίγηκε στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής
Επόμενο άρθροΤο Cosmopolis the Reunion είναι γεγονός σε λίγες ημέρες στη Καβάλα