TEI-1021x580

Παρουσία κορυφαίων στελεχών του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της UNESCO θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στη Δράμα και στην Καβάλα, αντίστοιχα, η επίσημη έναρξη της λειτουργίας της νέας Έδρας της UNESCO στην Ελλάδα με αντικείμενο Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα.

Ειδικότερα, στην πανηγυρική έναρξη λειτουργίας της Έδρας θα παραστούν η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο Γεν. Διευθυντής Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο Επιτετραμμένος Σύμβουλος σε θέματα Υδρολογίας της UNESCO κ. Philippe Pypaert, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι των Εδρών UNESCO στα Βαλκάνια.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα, ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO Con-E-Ect, καθηγητής κ. Δημήτρης Εμμανουλούδης, τόνισε την σπουδαιότητα των διήμερων εκδηλώσεων για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Έδρας, αλλά και τη συνολικότερη συμβολή της στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης όσον αφορά στη διαχείριση των παρόχθιων και δελταϊκών οικοσυσυστημάτων, στον Οικοτουρισμό και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων ιστορικών, φυσικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα
Επόμενο άρθροΆμεσος αναμένεται να είναι ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης