Στο κλασικό ωράριο λειτουργίας επέστρεψαν τα φαρμακεία της Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς λειτουργεί άψογα και οι φαρμακοποιοί κλείνουν τα ραντεβού τους.

Σύμφωνα με την κ. Ρακιντζή «Το ωράριο μας από την Δευτέρα , επέστρεψε στο προηγούμενο καθεστώς . Υπάρχει το δεσμευτικό ότι πρέπει όλη η αγορά και τα φαρμακεία να κλείνουν στις 8 το βράδυ και το ωράριο θα είναι πλέον 5-8 το βράδυ και όχι 5.30-8.30 ενώ υπάρχουν και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία που θα ανοίγουν στις 8 μ.μ.

Με τα εμβόλια τώρα , τα ραντεβού που κλείνουμε τα παίρνει κανονικά η πλατφόρμα και δεν έχει σταματήσει η ροή. Τώρα εμβολιάζεται η ηλικία των 80-84 ετών και μετά θα έρθει η ηλικία των 75-80. Κάπου ενδιάμεσα όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ειδικές κατηγορίες που είναι οι καρκινοπαθείς, οι ογκολογικοί ασθενείς, οι νεφροπαθείς και όσοι έχουν παθήσεις κατά την γνώμη του ΕΟΔΥ που πρέπει να προηγηθούνε της ηλικίας και μετά συνεχίζουμε κανονικά ηλικιακά. Υπολογίζουμε δε ότι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών θα πάει Μάιο με Ιούνιο όλων των πολιτών που πρέπει να εμβολιαστούν. Όλο το κομμάτι το βλέπουμε συνδυαστικά για να εμβολιαστούν όσοι πρέπει και να μην περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο».

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδιαφέρον για εμβολιασμούς απάντησε ότι «Το ενδιαφέρον για εμβολιασμό υπάρχει και οι ηλικίες που ήδη βρίσκονται στο πρόγραμμα εμβολιάζονται κανονικά και όλοι προσέρχονται κανονικά. Ίσα- ίσα που θέλουν να εμβολιαστούν για να μην κολλήσουν από τα εγγόνια τους, να κυκλοφορούν άνετα έξω. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Μέχρι τώρα στο ΓΝΚ και την Ελευθερούπολη γίνονται οι εμβολιασμοί και η ενημέρωση μας είναι ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει το κέντρο εμβολιασμού του κάτω στο ΚΤΕΛ που είναι και το κέντρο υγείας της Καβάλας, το παλιό ΙΚΑ που είναι το ΠΕΔΥ της Καβάλας , αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε ως κέντρο υγείας, πρίν πάει στο ΓΝΚ κάποιος. Όταν λειτουργήσει αυτό το οίκημα όσοι θέλουν να εμβολιαστούν θα πηγαίνουν εκεί. Βέβαια υπάρχουν και τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης και Θάσου . Χθες μας ενημέρωσαν πως σταδιακά θα μπούνε ως εμβολιαστικά κέντρα και αυτά μαζί με της Καβάλας, οπότε ολοκληρώνεται όλο το πρόγραμμα των εμβολιασμών και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και όλα κυλάνε κανονικά».

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΤέλος το «Εξοικονομώ» για την τρέχουσα περίοδο στην Καβάλα