Επέστρεψαν τα χαμόγελα στους επαγγελματίες της Καβάλας την περασμένη Κυριακή που και η αγορά της λειτούργησε και διαπιστώθηκε πως η εμπορική κίνηση ήταν πάρα πολύ καλή.

Ήδη η αγορά της Καβάλας λειτουργεί με εορταστικό ωράριο αν και τη Δευτέρα   πολλά καταστήματα δεν λειτούργησαν. Ο πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σχολίασε πως ουσιαστικά τώρα ξεκινά η εορταστική λειτουργία της αγοράς και είναι φυσικό να υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σύμφωνα με το ωράριο που ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν το ωράριο που έχει σαν στόχο να δουλέψουμε τις περισσότερο εμπορικές ώρες, κοντά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σε σχέση με άλλες πόλεις το ωράριό μας έχει περισσότερες ώρες εμπορικές. Η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι τα δύο απογεύματα που προηγούνται της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Την Κυριακή ήμασταν ανοιχτά. Τα χρόνια που ανοίγαμε Δευτέρες και Τετάρτες απόγευμα προ Χριστουγέννων, άκουγα πολλά παράπονα από συναδέλφους ότι δεν έχει κίνηση. Φέτος αυτό που πράξαμε ήταν το απολύτως λογικό, μια διαφοροποίηση ούτως ώστε να γεμίσουμε τις εμπορικές ώρες με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που έγινε.

Οι ώρες είναι πάρα πολλές. Οι μέρες είναι αρκετά γεμάτες σε εργάσιμες ώρες και οι καταναλωτές έχουν χρόνο να ψωνίσουν. Όταν τελειώσει ο Δεκέμβριος οι καταναλωτές θα μείνουν ευχαριστημένοι όπως και οι συνάδελφοι».

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κάνοντας τον εμπορικό απολογισμό της Κυριακής, είπε ότι «όταν μια βδομάδα βρέχει συνεχώς και έρχεται μία Κυριακή που ευνοούν οι καιρικές συνθήκες και υπάρχει πληρότητα προϊόντων στην αγορά, σε καλές τιμές, ο κόσμος βγήκε. Είναι πάρα πολύ κόσμο στην αγορά και κόσμο που βγήκε στοχευμένα για να αγοράσει.

Τα επιδόματα δίνονται μετά τις 20 του μήνα και θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση στη συνέχεια. Η χριστουγεννιάτικη που λέμε. Τις Κυριακές είμαστε ανοιχτά 11 με 6. Τις παραμονές είμαστε ανοιχτά μέχρι τις 5. Αλλού είναι ανοιχτά λιγότερες ώρες. Αυτές οι λίγες ώρες διαφοράς θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τα δύο απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

Το θέμα του ωραρίου απασχολεί όλους τους συναδέλφους και τους αργαζόμενους στα καταστήματα. Γι’ αυτό από την νέα χρονιά θα γίνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις, με αποφάσεις φυσικά από τη βάση, ούτως ώστε να μπούμε στη λογική τουριστικού ωραρίου και κάποιου ωραρίου διαφοροποιήσεων για να δουλεύουμε τις πιο εμπορικές ώρες».

Προηγούμενο άρθροΗ Πανεπιστημιούπολη Καβάλας προσπαθεί να συντηρήσει τις φοιτητικές εστίες της
Επόμενο άρθροΙταλικός κολοσσός ενδιαφέρεται να επενδύσει σε Μακεδονία & Θράκη