Υπερεπάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια υπάρχει στα φαρμακεία της Καβάλας, όπως και σε εμβόλια για τον κορωνοϊό. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή επεσήμανε πως αυτά χορηγούνται κατόπιν συνταγογράφησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι παράλληλος ο εμβολιασμός με αυτόν για τον κορωνοϊό. Για τον κορωνοϊό η τρίτη δόση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Είναι θετικό ότι κλείνουν και νέα άτομα ραντεβού λόγω και της κατάστασης και της δυσμενούς εξέλιξης με τα ράπιντ τεστ. Αυτό είναι θετικό για όλους μας. Έγιναν ήδη 175 χιλιάδες εμβολιασμοί και συνεχίζει θετικά αυτό το κομμάτι»

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ

Όσον αφορά τον αντιγριπικό εμβολιασμό είπε ότι «ξεκίνησε, υπάρχει επάρκεια εμβολίων στα φαρμακεία. Οι πολίτες πρέπει να συνταγογραφήσουν τα εμβόλιά τους. Ήδη ξεκίνησε ο εμβολιασμός καθώς είναι η κατάλληλη εποχή για να γίνει και καλό θα είναι όσοι ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες είτε έχουν οδηγία γιατρού, να συνταγογραφηθεί καθώς δεν δίνεται χωρίς συνταγή γιατρού και να προσέλθουν στα φαρμακεία αν θέλουν να το κάνουν αργότερα, να είναι αποθηκευμένο και να είναι εκτελεστή η συνταγή.

Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό που συνέβη πέρυσι το Δεκέμβριο που 20 του μήνα δεν υπήρχαν εμβόλια στη χώρα μας λόγω κακής οργάνωσης διαχείρισης των εμβολίων από τους Έλληνες πολίτες και τελικά μείναμε να ψάχνουμε 500 χιλιάδες εμβόλια τέλος του μήνα. Φέτος έχουν προπαραγγελθεί 4,5 εκατομμύρια εμβόλια. Θα ξέρουμε εγκαίρως αν θα λείπει ποσότητα εμβολίων προκειμένου να εισαχθεί φυσιολογική ποσότητα. Μέχρι τώρα υπάρχει φυσιολογική ροή, ας ελπίσουμε να μην δούμε ό,τι πέρυσι».

Προηγούμενο άρθροΠρόεδρος ΟΕΒΕ Καβάλας: Το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας της Περιφέρειας ΑΜΘ καθυστερεί ενώ σε άλλες Περιφέρειας τρέχει δεύτερο
Επόμενο άρθροΚινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι επαγγελματίες της εστίασης στον Έβρο