Τον Σεπτέμβριο και εξ` αποστάσεως θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Θανάση Μητρόπουλο το σύστημα δοκιμάστηκε και θεωρεί ότι θα πετύχει και πάλι.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε αρχικά ότι “Πράγματι οριστική είναι η απόφαση των εκπροσώπων του ΔΙΠΑΕ Καβάλας (πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) σύμφωνα με την οποία οι εξετάσεις από την 1η Σεπτέμβρη θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Όπως άλλωστε έγιναν κι αυτές του Ιουνίου. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αν υπάρχει μια ισχυρή αιτία θα γίνουν δια ζώσης. Άρα λοιπόν σε ό,τι αφορά τις δικές μας εξετάσεις θα πάμε όπως στον Ιούνιο. Εξ αποστάσεως. Έχουν γίνει ήδη και το σύστημα είχε επιτυχία. Δεν είχαμε προβλήματα ενώ έτσι και αλλιώς όλα τα πανεπιστήμια εξ αποστάσεως έκαναν τις εξετάσεις.

Βέβαια να σημειώσω ότι οι εξ αποστάσεως εξετάσεις όπως και οι εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι κάτι που είναι προϊόν μιας έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι κάτι που μπορεί να εγκατασταθεί μονίμως ούτε μπορούμε να δίδουμε πτυχία εξ αποστάσεως μονίμως.

Αυτή την στιγμή όμως επειδή υπάρχει ένα υψηλό φορτίο σε ό,τι αφορά τον ιό, επειδή υπάρχει μια έντονη ανησυχία και επειδή οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου είναι εμπρός μας, θα ήταν νομίζω υπερβολή να καλέσουμε τους φοιτητές που πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια και έχουν και αφήσει τα πράγματα εκτός. Γι αυτό και πάμε σε εξ αποστάσεως”.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ…

Αντίθετα η έναρξη των μαθημάτων τον Οκτώβρη θα γίνει με τη φυσική παρουσία των φοιτητών αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική χρήση μάσκας. “Θέλουμε να έρθουν οι φοιτητές μας, να μείνουν κανονικά στον τόπο επιλογής τους, ενώ οι πρωτοετείς θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικειώνονται με τις αίθουσες διδασκαλίας και αυτό είναι νομίζω το αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Βέβαια ακούω το υπουργείο Παιδείας το οποίο αναφέρεται και σε αυτό αλλά και στο γεγονός ότι αν τα αμφιθέατρα και τα ακροατήρια είναι πάνω από 50 άτομα τότε θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως η διαδικασία. Αλλά όλα θα μας θα πουν και θα ξέρουμε και εμείς και οι γονείς τι πρέπει να κάνουν” .

Η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών θα γίνει ηλεκτρονικά, όπως κάθε χρόνο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

“Δεν πρέπει όμως να μην αναφέρω ότι δεν είχαμε καμία οικονομική ενίσχυση ενώ τα προβλήματα που υπάρχουν αυξάνονται.

Τις επόμενες ημέρες θα θέσουμε το θέμα στη διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου. Εμείς άλλωστε εδώ στην Καβάλα έχουμε τμήματα Φυσικομαθηματικής Σχολής και τμήματα Χημείας τα οποία έχουν μάλιστα και εργαστήρια, Είναι ένα γνωστικό αντικείμενο που καλώς ή κακώς έχει εργαστήρια.  Λόγω της πανδημίας όμως δεν μπορούμε να βάζουμε 20 και 30 άτομα μέσα σε ένα εργαστήριο για να κάνουν τις εργασίες τους.

Υπάρχει και επικινδυνότητα, και δυσκολία, και δυσκολία στην παρακολούθηση.  Θα ζητήσουμε έτσι τουλάχιστον δύο ακόμη αίθουσες να αναπτυχθούν στην Καβάλα με ένα κόστος για αυτή τη διαμόρφωση να πρέπει να επιβαρύνει το πανεπιστήμιο για να έχουμε μια καλή πορεία στο Τμήμα Χημείας στην Καβάλα.

Ανάλογα θα δούμε και τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο  για να μπορέσουμε να δούμε και τι άλλα κτήρια και υποδομές θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ώστε λόγω του ιού να κάνουμε και κάποια παραπάνω πράγματα για την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών” τόνισε καταληκτικά

Προηγούμενο άρθροΚαπναποθήκη ΚούΦλερ στο Περιγιάλι: Θα αξιοποιηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Επόμενο άρθρο“Ικανοποίηση εν μέρει αλλά προβληματισμός για το αύριο του τουρισμού” σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη