tee203-604x449

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με το νέο προεδρείο και το νέο πρόεδρο Μιχάλη Παπαδόπουλο. Διήρκησε πολύ ώρα εξαιτίας του γεγονότος ότι έπρεπε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αίτημα του δήμου Καβάλας επί της πραγματογνωμοσύνης στην πεσμένη γέφυρα.

Χθες το μεσημέρι εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου.Αρχικά διηγήθηκε ότι έως την Τετάρτη είχε δύο φορές συνομιλία με τη δήμαρχο. Εξήγησε ό τα το αίτημα για πραγματογνωμοσύνη από μηχανικούς του ΤΕΕ ΑΜ δεν υπογράφεται από τον περιφερειάρχη. Δέχθηκε ότι το τμήμα μπορεί να διενεργήσει την πραγματογνωμοσύνη με όλους τους προβλεπόμενους από τη διαδικασία κανόνες. Τηρώντας δηλαδή την ισχύουσα νομοθεσία.

Θα αποδεχθούμε τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, είπε στην ΠΡΩΙΝΗ ο κ. Παπαδόπουλος, ωστόσο εξήγησε ότι το αίτημα του δήμου Καβάλας πρέπει να επανέλθει σύντομα και να είναι κατανοητό. Χρειάζεται, σημείωσε χαρακτηριστικά, επεξήγηση, εννοώντας το έγγραφο επί του οποίου συνεδρίασε η διοικούσα το οποίο είχε σταλεί στο τμήμα το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι το ΤΕΕ ΑΜ θα ψάξει όλο το φάσμα των μελών, θα απευθυνθεί και σε άλλα τμήματα της Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, προκειμένου να εντοπίσει τους κατάλληλους μηχανικούς για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης. Συμπλήρωσε ότι θα επιχειρηθεί να μην υπάρξει καθυστέρηση και αδιέξοδο, όπως συνέβη με την πραγματογνωμοσύνη άλλης γέφυρας που κατέρρευσε στην περιοχή της Θράκης.

Εκτίμηση του Μιχάλη Παπαδόπουλου είναι ότι η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει από ομάδα μηχανικών τριών ατόμων. Ο κ. Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε επίσης ότι το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πραγματογνωμοσύνη θα το ορίσουν τα μέλη της ομάδας που θα την πραγματοποιήσουν. Εκείνο που δήλωσε κι έχει μεγάλη σημασία είναι πως η πραγματογνωμοσύνη θα ασχοληθεί με τα αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση της γέφυρας, καθώς είναι διαφορετικό ζήτημα το αν η υπόλοιπη γέφυρα αντέχει, αν πρέπει να διατηρηθεί ή θα πρέπει να κατεδαφιστεί.

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο: Πληρώστε το ΓΕΜΗ αλλιώς τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στην εφορία!
Επόμενο άρθροΑναβολή σε δίκη για τη ΒΦΛ