Τριγμοί στην δημοτική ομάδα της Δήμητρας Τσανάκα, μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Γραμμένου

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, επέλεξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, να προχωρήσει σε μια δήλωση που δυναμιτίζει το ήδη προβληματικό κλίμα, στην δημοτική ομάδα της Δήμητρας Τσανάκα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το μεσημέρι, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο κ. Γραμμένος μιλώντας σε τοπικό κανάλι, για την δική του θέση, αλλά και εξ ονόματος του αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη, της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας Φωτεινής Κόγιας, αλλά και του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, Σ. Τσάμαρη, που ήταν παρόντες, αποκάλυψε ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Θόδωρου Μαρκόπουλου, του Χρήστου Γάκη και του Αλέξου Ιωσηφίδη, με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη!!!

Μάλιστα προς εμπέδωση αυτής της δήλωσης χθές σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο κ. Τσουρουκίδης επανέλαβε ουσιαστικά τα ίδια λόγια!!! Οι δηλώσεις του κ. Γραμμένου έγιναν την Τρίτη, την ώρα που τον γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου, είχε κατακλυστεί σχεδόν από 300 άτομα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, γεγονός που στέλνει ένα μήνυμα για το πόσο ισχυρή υποστήριξη έχει η υποψηφιότητα του και γενικότερα ο συνδυασμός του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και αποτελεί μια «βόμβα» στην ενότητα της παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα, καθώς όπως είναι γνωστό είναι ο ένας από τους τρείς πόλους της άτυπης συνεργασίας, τόσο με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσο και με τον υποψήφιο βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη. Απόδειξη ότι η κ. Τσανάκα στηρίζει με νύχια και με δόντια την υποψηφιότητα Μέτιου, είναι και το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ πιθανό ο γιός της, Δημήτρης Θεοδωρίδης, να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μαζί με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ. Φυσικά μια τέτοια πράξη, δηλώνει συνέπεια λόγων, κάτι για το οποίο δεν ψηφίζεται η κ. Τσανάκα, αλλά στην περίπτωση Μέτιου φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της δημάρχου Καβάλας, τέθηκε το ζήτημα της στήριξης του Χρήστου Μέτιου και της υποψηφιότητας του γιού της κ. Τσανάκα. Μιλώντας η κ. Τσανάκα στα μέλη της δημοτικής ομάδας, ξεκαθάρισε ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, καθώς αυτό συμφέρει την παράταξή τους, ενώ δεν διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε, την υποψηφιότητα του γιού της, κ. Θεοδωρίδη.

Μένει να δούμε τώρα, αν και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε η κ. Τσανάκα και την στήριξη που ζήτησε για τον κ. Μέτιο, θα πέσουν οι τόνοι των δηλώσεων ή θα έχουμε συνέχεια στο ιδιότυπο αντάρτικο που ξεκίνησαν στενοί της συνεργάτες. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι δυνατόν η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα, να πατάει σε δύο βάρκες, το οποίο σημαίνει και στήριξη στον Χρήστο Μέτιο και στον Χριστόδουλο Τοψίδη. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα και ίσως το κομβικό σημείο να είναι το τι τελικά θα συμβεί με την διαφαινόμενη υποψηφιότητα του γιού της κ. Τσανάκα.

Πηγη:Xronometro.com

Προηγούμενο άρθροΤην Τρίτη 8/1 η μεταφορά των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου στο 25ο και το 15ο
Επόμενο άρθρο174 χιλ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο παλιό και στο νέο λιμάνι Θάσου