Εξετάσεις θα διενεργηθούν και στο ΤΕΕ ΑΜ για άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Απόστολο Παυλίδη, οι εξετάσεις θα είναι προφορικές και δια ζώσης στα γραφεία του ΤΕΕ ΑΜ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «οι εξετάσεις που διενεργούνται από τα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ σε όλη τη χώρα, είναι κάτι που γίνεται περιοδικά σε αντιστοιχία με τις εξεταστικές περιόδους στις πολυτεχνικές σχολές. Επομένως και τώρα, αν όχι μετά την εξεταστική που ήδη έχει ξεκινήσει σε μερικά τμήματα για να ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Είναι εξετάσεις προφορικές που διενεργούνται από σχετικές εξεταστικές επιτροπές και οι υποψήφιοι απαντούν σε μία σειρά από ερωτήσεις προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι ικανοί για να λάβουν τη σχετική άδεια εξάσκησης επαγγέλματος της ειδικότητάς τους. Αυτές οι εξετάσεις θα γίνουν διά ζώσης καθώς έχουν εκλείψει οι λόγοι για να τις κάνουμε εξ αποστάσεως. Θα γίνουν στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Καβάλα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί 20 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «οι αιτήσεις είναι μέχρι την Παρασκευή 27 Μαΐου. Η διαδικασία είναι ηλεκτρονική. Μπορεί να μπει ο ενδιαφερόμενος στο site του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να κάνει αίτηση για να του χορηγηθεί πρόσβαση στο σύστημα. Θα υποβάλλει την αίτησή του ηλεκτρονικά και θα ειδοποιηθεί στη συνέχεια για την ημερομηνία και την ώρα που θα πρέπει να προσέλθει στα γραφεία για να εξεταστεί. Είναι όλες οι ειδικότητες στο δικό μας τμήμα, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι τοπογράφοι, οι ηλεκτρολόγοι, οι χημικοί, οι αρχιτέκτονες. Είναι σχεδόν όλες οι ειδικότητες.

Συμβουλεύουμε τους υποψήφιους να φροντίσουν μέχρι την Παρασκευή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εφόσον θέλουν να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο που θα γίνει γύρω στα τέλη Ιουνίου».

Προηγούμενο άρθροΚωστής Σιμιτσής: Το κράτος μας δεν είναι ύποπτο συμφέρον κι ό,τι του ανήκει πρέπει να το σεβόμαστε, να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας
Επόμενο άρθροΠιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά και θα υλοποιηθεί ο στόχος να λειτουργήσει φέτος το 12ο Δημοτικό σχολείο