Μία ακόμη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην Κηπούπολη και στην Καλαμίτσα από τα συνεργεία της Cosmote που περνά οπτικές ίνες. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και έχουν προσφύγει νομικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν δύο οι βλάβες. Μία το πρωί στην οδό Θάλασσας Μαρμαρά και μία το μεσημέρι στην οδό Ίμβρου. Και τις δύο φορές δεν μπορούσαν να επισκευάσουν μόνοι τους τη βλάβη διότι δεν έχουν μηχανές συγκόλλησης και αναγκάστηκε να παρέμβει δικό μας συνεργείο και να αποκαταστήσει τη βλάβη για να πάρει ο κόσμος νερό.

Η πρωινή βλάβη ήταν ακόμη μεγαλύτερη, σε κεντρικό αγωγό, οπότε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής έμεινε χωρίς νερό. Μέχρι αι το ξενοδοχείο Lucy μέχρι και την Τενέδου.

Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, γι’ αυτό και ενημέρωσα την Αστυνομία και να προχωρήσει μέχρι τον Εισαγγελέα, ότι δεν γίνεται μέσα στο κατακαλόκαιρο με αυτές τις θερμοκρασίες να καθυστερεί η αποκατάσταση της βλάβης ή να γίνεται πλημμελής αποκατάσταση και να αναγκαζόμαστε να στέλνουμε συνεργία.

Η ΔΕΥΑΚ έχει ήδη ελλιπές προσωπικό, μας λείπουν 45 άτομα, το προσωπικό είναι γερασμένο, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έγιναν προσλήψεις οπότε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και δεν μπορούμε να έχουμε μια δεύτερη ΔΕΥΑΚ που θα τρέχει πίσω από τους εργολάβους.

Το έχουμε διαμηνύσει και στις εταιρείες οπτικών ινών και στην εταιρεία με το φυσικό αέριο που κάνει την όδευση μέσα στην Καβάλα και στον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ. Δεν έχουμε μια δεύτερη ΔΕΥΑΚ να τρέχει πίσω τους».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «στη συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, να ξεκινήσει και διαδικασία και η Τεχνική Υπηρεσία ώστε να γίνει διακοπή εργασιών τουλάχιστον μέχρι τέλος Αυγούστου, να περάσει το καλοκαίρι που η πόλη είναι γεμάτη με κόσμο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τον κόσμο χωρίς νερό μ’ αυτές τις θερμοκρασίες και να δυσφημιζόμαστε σαν πόλη στους τουρίστες μας. Γι’ αυτό θα προβούμε σε διακοπή εργασιών, να περάσει αυτή η περίοδος και να συνεχίσουμε.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και τους εργολάβους, όποτε ζητούν βοήθεια την έχουν, αλλά κι αυτοί από την πλευρά τους τουλάχιστον να μας δίνουν τα υλικά. Ζητάμε να γίνεται άμεσα η αποκατάσταση της βλάβης. Το οικονομικό κόστος που έχει μια επιχείρηση θα πρέπει να το «πληρώσει» ο εργολάβος ή η εταιρεία που έχει την αστική ευθύνη».

Προηγούμενο άρθροΤα έργα στην πόλη δημιουργούν προβλήματα στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθρο30χρονος έπεσε απο ύψος 15 μέτρων στη Θάσο