Οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων πραγματοποίησαν γενική συνέλευση την περασμένη Πέμπτη και εξουσιοδότησαν το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου να προχωρήσει όποτε κρίνει απαραίτητο σε κάθε νομική ενέργεια για την απόκρουση των όσων ζητά – διεκδικεί και επιδιώκει από τους εργαζόμενους η εταιρία.
Την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται να γίνουν δύο συναντήσεις, για τη ΒΦΛ-ELFE στην Αθήνα. H μία θα είναι τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, όπου σε αυτή αναμένεται να παρουσιαστούν εκτός των εργαζομένων και εκπρόσωποι των δύο εταιριών που εμπλέκονται στην διαμάχη μαζί τους, όπως επίσης και μία δεύτερη συνάντηση στον Οργανισμό Διαμεσολάβησης.
Το πότε θα γίνουν τα δύο αυτά ραντεβού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και το σωματείο περιμένει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο και τον Οργανισμό Διαμεσολάβησης.
Η Τετάρτη 8 Ιουνίου φαίνεται να είναι η πιο κρίσιμη μέρα της ερχόμενης εβδομάδας, διότι όπως ξέρουμε λήγει η περίοδος δανεισμού των εργαζόμενων από τη ΒΦΛ στις καινούριες εταιρίες με αποτέλεσμα να εκτιμάτε ως σχεδόν βέβαιο ότι η ΒΦΛ θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές των εργασιακών δεδομένων, με σενάρια υποχρεωτικών αδειών, αλλά κι εργασία εκ περιτροπής. Το σωματείο εργαζομένων προετοιμάζονται για τις δυσμενείς εξελίξεις που προβλέπονται, καθώς όπως φαίνεται ότι αλλάξει στις 8 του μηνός, θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στο εργοστάσιο.
Ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησε η διαδικασία διακοπής λειτουργίας της μονάδας Αμμωνίας η οποία με την πλήρη διακοπή της θα έχει σταματήσει συνολικά η παραγωγική διαδικασία, στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.
Σε απάντηση των δυσμενών εξελίξεων, οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι ενωμένοι κι αποφασισμένοι, να αντιδράσουν με περαιτέρω κινήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα που όπως φαίνεται εκτός εξαιρετικού απροόπτου, προβλέπεται συγκρουσιακή, αλλά και ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη.

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακή συνάντηση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος στην Καβάλα-video
Επόμενο άρθρο600 Επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο στην ΑΜΘ-video