elies

Μεγάλες ποσότητες βρώσιμης ελιάς και κάστανων κατάφεραν να οικειοποιηθούν άγνωστοι καταφέρνοντας να εξαπατήσουν δύο επιχειρήσεις σε Καβάλα και Λάρισα.

Οι δύο υποθέσεις έγιναν πριν από ένα περίπου χρόνο, τον Οκτώβριο του 2015, όμως μόλις χθες οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 36χρονο, ο οποίος είχε διαθέσει το φορτηγό του στους δράστες για την μεταφορά των προϊόντων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις επιχείρησης στο Νομό Καβάλας, ως απεσταλμένος της μεταφορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται και προφασίστηκε ότι θα αναλάμβανε μια συμφωνηθείσα μεταφορά. Έτσι φόρτωσε στο φορτηγό 13,5 τόνους βρώσιμης ελιάς και αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς, εμφανίστηκε και σε αποθήκη της δεύτερης επιχείρησης στο νομό Λάρισας, όπου φόρτωσε 24 παλέτες με κάστανα, επίσης για την Ιταλία.
Μετά από έρευνες της αστυνομίας, εντοπίστηκε το φορτηγό στο οποίο μάλιστα εκείνη την εποχή ο 36χρονος ιδιοκτήτης του είχε αλλάξει χρώμα, ενώ οι δράστες άλλαζαν τις πινακίδες με ψεύτικες.

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη για καλλιέργεια, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Καβάλα