12688365_1316222488393484_1585322897534993448_n

Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία των «ΣυνΩΔΗπόρων», Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου, Γ. Τοσικιάν

Κατάμεστη η αίθουσα του κινηματοθεάτρου OSCAR

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο OSCAR πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016, η συναυλία του Νότη Μαυρουδή, της Νένας Βενετσάνου και του Γιώργου Τοσικιάν. Η χορωδία του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, «ΣυνΩΔΗπόροι», συμμετείχε με πέντε συν δύο τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, διασκευασμένα από τον μαέστρο, Γιάννη Κανάκη. Το πρόγραμμα άρχισε γύρω στις 21:30 με τη χορωδία να ερμηνεύει πέντε τραγούδια με συνοδεία πιάνου από το Γιάννη Κανάκη και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα μετά το τέλος του κάθε κομματιού.
Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήρε η Νένα Βενετσάνου, η οποία με τη συνοδεία των δύο βιρτουόζων κιθαριστών, Νότη Μαυρουδή και Γιώργου Τοσικιάν, ερμήνευσε εκπληκτικά συνθέσεις του πρώτου, καθώς και άλλα υπέροχα γνωστά τραγούδια. Εκτός από τραγούδι, η Ν. Βενετσάνου έπαιξε και κιθάρα! Το κοινό συμμετείχε σιγοτραγουδώντας τα ρεφρέν των περισσότερων κομματιών!
Η συναυλία έκλεισε με μοναδικό τρόπο. Οι «ΣυνΩΔΗπόροι» επέστρεψαν στη σκηνή με το «τρίο» Μαυρουδής-Βενετσάνου-Τοσικιάν να συνοδεύουν τα τελευταία δύο κομμάτια της χορωδίας, το «ΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ» και το «ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ», συνθέσεις του Νότη Μαυρουδή. Οι θεατές ενθουσιάστηκαν από τα δύο τελευταία κομμάτια της συναυλίας, τα οποία έχαιραν εξαιρετικής διασκευής από τον Γιάννη Κανάκη και άψογης εκτέλεσης από τη χορωδία. Η Ν. Βενετσάνου συμμετείχε ερμηνευτικά στο «ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ», το οποίο είχε πρωτοτραγουδήσει πριν από 30 χρόνια.
Μετά το τέλος της συναυλίας και τις καθιερωμένες εκατέρωθεν ευχαριστίες, η υπεύθυνη της χορωδίας, Δέσποινα Τσιμπεράκη, δώρισε στον Νότη Μαυρουδή έναν πίνακα με το πορτραίτο του, φιλοτεχνημένο από το μέλος της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι», Αφροδίτη Πανταζή. Ο συνθέτης, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της υπέροχης βραδιάς κι έδωσε ραντεβού για την ερχόμενη άνοιξη, που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συναυλία των «ΣυνΩΔΗπόρων», με έργα αποκλειστικά του Νότη Μαυρουδή, διασκευασμένα από τον μαέστρο, Γιάννη Κανάκη.

Πηγή:Ελευθερία λόγου

Προηγούμενο άρθροΓ’ Εθνική: Ήττες για Νέστο και ΑΟΚ, ισοπαλία στο Κοκκινόχωμα
Επόμενο άρθροΑπάντηση της Διασυλλογικής Κίνησης για την βοήθεια των προσφύγων, για το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας