Πλήρη ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας έχει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας. Ο ίδιος δήλωσε ότι «είχα μία βδομάδα επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες, με προϊστάμενους, με τον διευθυντή και με το δήμαρχο. Ξεκίνησα επαφές με τα νομικά πρόσωπα. Είναι πολύ ευρύ το πεδίο και θέλει χρόνο αλλά έχω αποκομίσει μία εικόνα της κατάστασης. Κι από ‘δω και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε ό,τι αφορά τη βελτίωση κάποιων πραγμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και γενικότερα να δούμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κινητικότητα, την επάνδρωση των υπηρεσιών, ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και βλέπουμε καθημερινά, σε συνεργασία με τον δήμαρχο».

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Για τα ανταποδοτικά τέλη είπε ότι «η ένσταση της κας Ιωσηφίδου έγινε δεκτή. Η ερμηνεία που μπορώ να δώσω είναι ότι η ένσταση έγινε δεκτή κυρίως ως προς τη διαδικασία κι όχι ως προς την ουσία, δηλαδή ποια είναι τα τέλη και πώς προσδιορίζονται. Διαφωνούσα από τότε ως προς την πρόταση της αντιπολίτευσης. Σεβαστή, μεν, αλλά διαφωνώ ως προς τον τρόπο που υπολογίστηκε και στο πόσο επισφαλής είναι η εισπραξιμότητα των χρημάτων που υπολογίζονται. Η μεθοδολογία είναι ίδια μέχρι ενός σημείου. Προσδοκούμε να έχουμε 8.525.678 ευρώ ευρώ, το θέμα είναι ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης βάζει μέσα και τα κτίσματα που δεν έχουν ρεύμα, που είναι ημιτελή, εγκαταλειμμένα ή κενά. Θεωρώ ότι είναι άδικο και παράνομο να εισπράξουμε χρήματα δημοτικών τελών από μη ενεργά ακίνητα και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πλασματική έκπτωση για τους υπόλοιπους δημότες και να αδικήσουμε κάποιους άλλους.

Για το πρακτικό μέρος, έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορούμε να τα εισπράξουμε. Αν δεν το κάνουμε, θα δημιουργήσει ένα κενό που θα πρέπει να το μετακυλήσουμε στην επόμενη χρονιά και να δημιουργήσουμε επιπρόσθετο βάρος στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας και της υπηρεσίας Καθαριότητας και Φωτισμού για τους δημότες μας.

Γι’ αυτό και υπέβαλλε ένσταση ο δήμαρχος. Αν γίνει δεκτή θα προχωρήσουμε την πρόταση της διοίκησης, αν όχι θα προχωρήσουμε αναγκαστικά με την πρόταση της αντιπολίτευσης. Σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να βάζουμε πολιτικά κριτήρια. Είναι απλά μαθηματικά. Όταν έχουμε να κάνουμε με αριθμούς, πρέπει να είμαστε ακριβείς και συγκεκριμένοι».

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μικρού ευέλικτου ασθενοφόρου που θα εξυπηρετεί τις διακομιδές στις δύσβατες περιοχές της πόλης
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Αφού θα έχουν τόσο πλεόνασμα το 2020, γιατί η διοίκηση του δήμου δεν προβαίνει σε δράσεις και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών