Ενημέρωση για τον ισολογισμό έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας την Τρίτη ενώ στην επόμενη και τελευταία της χρονιάς θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός δίνει μεγάλη βαρύτητα στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας ζητήσαμε τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης για το 2020. Έγινε και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με διάφορα και πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ετοιμαζόμαστε για την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς που θα συζητηθεί και ο προϋπολογισμό του 2022. Ήδη έχει περάσει από Οικονομική Επιτροπή, έγινε διαβούλευση έχει περάσει από ελεγκτική επιτροπή και περιμένουμε να έρθει από το Παρατηρητήριο για να προχωρήσουμε στη συζήτηση και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022».

ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτός ο προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις. Κύρια στόχευση είναι να υπάρχει σωστή και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Καβάλας. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Είναι ένας δήμος που είναι σε καλή κατάσταση όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών και στις υποχρεώσεις του προς τρίτους. Στα δάνειά του είναι απολύτως τακτοποιημένος, δάνεια που μέσα σε δύο χρόνια θα τελειώσουν. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις, έχουν να κάνουν με ένα πλούσιο τεχνικό πρόγραμμα για το οποίο έχουμε αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μία στόχευση στα ψηφιακά, όσο κι αν υπάρχουν κριτικές από την αντιπολίτευση γιατί εκτός από τον προϋπολογισμό είναι τα προγράμματα που έχουμε αξιοποιήσει. Υπάρχει πλούσιο πακέτο μέσα από το πρόγραμμα Τρίτσης.

Ο υπουργός κ. Πιερρακάκης έχει ανακοινώσει μία καλή χρηματοδότηση των δήμων μέσα στη χρονιά για την ψηφιοποίησή τους. Εμείς θα δούμε τι κενά υπάρχουν και θα τα στηρίξουμε. Ο Προϋπολογισμός βασίζεται και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα, στη φιλοζωία με το κυνοκομείο που ετοιμάζουμε, στην ανακύκλωση και κοιτάμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας. Ήδη έχει γίνει μία αναβάθμιση στα ψηφιακά των οικονομικών υπηρεσιών και θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι ήδη εμφανές και θα γίνει ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της χρονιάς».

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με παράτυπους μετανάστες στο Ελαιοχώρι- Ένας νεκρός, δύο συλλήψεις
Επόμενο άρθροΞανά προς συζήτηση το θέμα της στάθμευσης στην οδό Τρίτωνος του Δικαστικού Μεγάρου