fraport1

Η Εταιρία Fraport, που το χρονικό διάστημα 4 έως 6 Απριλίου, φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη και τη διοίκηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο LUCY, ημερίδα για τα θέματα ασφάλειας.
Στο περιθώριο της ημερίδας έγινε γνωστό ότι επίκειται αυτό που αναβάλλεται συνεχώς από το φθινόπωρο του 2016, με πιθανότερες ημερομηνίες η Fraport  να εγκατασταθεί και στο αεροδρόμιο της Καβάλας, 6 έως 10 Απριλίου.

Όπως ειπώθηκε στην ημερίδα, απέναντι σε υπηρεσίες, εθελοντές και τοπικούς φορείς – μάλιστα παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος – η Fraport επιζητά συνέργειες, ενίσχυση της κουλτούρας της ασφάλειας στο αεροδρόμιο, προετοιμάζοντας πολλές ακόμη συναντήσεις που έχουν και το χαρακτηριστικό της γνωριμίας της με τους τοπικούς παράγοντες. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι μισοί από τους 19 εργαζόμενους της Fraport, καθώς οι υπόλοιποι βρίσκονται σε εκπαίδευση. Ο νέος αερολιμενάρχης από την ημέρα που θ΄ αναλάβει το αεροδρόμιο η Fraport, Νίκος Δασκάλου, είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Η συνάντηση αυτή είχε περισσότερο χαρακτήρα, πρώτης γνωριμίας της εταιρίας, με τους φορείς με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε στο αεροδρόμιο. Τους γνωστούς φορείς, όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η πολιτική προστασία, οι εθελοντικές διασωστικές ομάδες, γιατί πέρα από τη γνωριμία μας, ο σκοπός είναι να επικοινωνήσουμε στο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ανάγκης, που υπάρχει από την εταιρία, το οποίο είναι τυπικό και ουσιαστικό απαιτούμενο, πριν από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου.  Θέλουμε λοιπόν να το παρουσιάσουμε αυτό, να ακούσουμε και τις απόψεις όλων των φορέων που εμπλέκονται και συμμετέχουν, να ξεκινήσουμε δηλαδή μιας τέτοιας μορφής συνεργασία. Αυτός ήταν ο στόχος της σημερινής ημερίδας».

Προηγούμενο άρθροΣυζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ Νομού Καβάλας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας -Video
Επόμενο άρθροΠάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας δημιούργησε η Energean μέσα στην ύφεση