Συνάντηση ενημερωτικού περιεχομένου είχαν το πρωί της Παρασκευής (12/6) στα γραφεία της ΟΕΒΕ Καβάλας, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον νομίατρο Χρήστο Παπαδόπουλο, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σε ότι αφορά τα νεότερα σχετικά με το τι επιτρέπεται στα μαγαζιά τους και τι όχι. Στο πρόσωπο όλων υπήρχε η αγωνία για την πορεία της πανδημίας, την ύφεση που έρχεται, αλλά και το μέλλον που αρκετοί το προβλέπουν δυσοίωνο.

Η παραπάνω συνάντηση ήρθε, λίγες ημέρες μετά την επιβολή προστίμων (δες εδώ) σε καταστήματα της Καβάλας. “Όταν έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε να ενημερώσουμε, δεν το αρνούμαστε. Περάσαμε από πολλά καταστήματα να πούμε τις ατέλειες και πως πρέπει να γίνουν. Είχαμε βρεθεί με τους προέδρους των ομοσπονδιών και άλλους εκπροσώπους και τους ενημερώσαμε” είπε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: “Ποτέ δεν σταματήσαμε να λέμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, λαμβάνονται άμεσα διότι η κατάσταση δεν πρέπει να ξεφύγει και είναι μέτρα που λαμβάνονται προληπτικά και όχι κατασταλτικά και προσανατολίζονται στη κατεύθυνση της διάταξης του καταστήματος όχι στο αν υπάρχει πολύς κόσμος ή όχι.”

Ο νομίατρος επίσης σημείωσε πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα πρόστιμα είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερά: “Αναγνωρίζουμε και εμείς ότι τα μέτρα είναι αυστηρά και οι ποινές εξοντωτικές. Σε άλλες περιπτώσεις δεν ήταν τόσο αυστηρά. Δυστυχώς όταν βρίσκεις παράβαση είσαι αναγκασμένος να πας με όσα λέει ο νόμος. Από την πρώτη στιγμή θελήσαμε και τη συνεργασία των επαγγελματιών, θα δείξουμε επιείκεια αλλά όχι ανοχή. Ανοχή δεν μπορούμε να δείξουμε όταν είμαστε στη μέση μία πανδημίας.

Επίσης, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενώ έφερε ως παράδειγμα το κάπνισμα και τον αντικαπνιστικό νόμο λέγοντας “μας πήρε χρόνια να το μάθουμε. Εδώ όμως δεν έχουμε το περιθώριο”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου καφεζυθωπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης είπε πως πρέπει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος. Δεν γνωρίζουμε το μέλλον της πανδημίας και αυτό έχει αντίκτυπο στον κλάδο του επιχειρείν αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία”.

Ακούστε τι δήλωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος και Γιώργος Βαφείδης για το θέμα:

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Υπουργείο Τουρισμού για απόκτηση Πιστοποιητικού Health First από τα τουριστικά καταλύματα
Επόμενο άρθροΜε ραντεβού η εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας