Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Γιάννης Χαλεπιάδης ζητά καλύτερη συνεργασία με τους Διευθυντές Σχολείων. Ο κ. Χαλεπιάδης εξήγησε πως σε περιπτώσεις εκδρομών χρειάζεται να ενημερώνονται εγκαίρως για την ώρα ολοκλήρωσης των εκδρομών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε θέμα, όχι τόσο με τα αστικά όσο με τα υπεραστικά. Αφορούσε συγχρωτισμό μαθητών μέσα σε λεωφορεία. Αυτό εδώ προέκυψε λόγω του ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αν και ήταν η πρώτη που άνοιξαν τα σχολεία, είχαμε κάποιες ημερήσιες εκδρομές των σχολείων, γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, τα οποία έγιναν κατά τις εργάσιμες ώρες του σχολείου. Εμείς δεν είχαμε ειδοποιηθεί σαν μεταφορείς ώστε να στείλουμε τα λεωφορεία για να μεταφέρουμε τα παιδιά στα σπίτια τους. Αναγκαστικά αυτά τα παιδιά μπήκαν σε λεωφορεία της γραμμής που εκεί δεν επιτρέπεται να έχουμε πληρότητα 100% όπως στα αμιγώς μαθητικά δρομολόγια και προέκυψε αυτό το πρόβλημα.

Εμείς αυτό που συζητήσαμε τη Δευτέρα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στη συνάντηση που κάναμε ήταν ότι θέλουμε μια καλύτερη ενημέρωση από τους διευθυντές των σχολείων, όταν έχουμε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και κάποια κενά που δημιουργούνται και σχολάνε νωρίτερα τα παιδιά, ώστε να μπορούμε να στέλνουμε τα λεωφορεία για να φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα με τα λεωφορεία της γραμμής».

ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Για την κίνηση γενικά στην Καβάλα είπε ότι «αλλάξαμε από τη Δευτέρα τα δρομολόγια, τα προσαρμόσαμε έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους καταναλωτές και τους μαθητές κατά τις πρωινές ώρες και κάποια δρομολόγια το απόγευμα έχουν κοπεί, που ξεκίνησαν με το άνοιγμα των σχολείων στη 1 Φεβρουαρίου, διότι δεν είχαν καθόλου κίνηση και δεν συνέφερε η κυκλοφορία των λεωφορείων. Υπήρχαν γραμμές που παραπάνω από 22 -25 άτομα δεν μεταφέρονταν σε ολόκληρο το 8ωρο. Έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει η αστική γραμμή, οπότε πρέπει να προσαρμοστεί ο κόσμος στα πρωινά δρομολόγια. Έμειναν μόνο οι γραμμές κορμού, οι μεγάλες δηλαδή που εξυπηρετούν τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου».

Προηγούμενο άρθροΤι ενώνει και τι χωρίζει Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο – Το άτυπο μπρά ντε φέρ, το άδειασμα και τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια
Επόμενο άρθροΦωτεινή Κόγια: Δεν είναι θέμα εκδίκησης σχετικά με την αλλαγή ονόματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης»