Δεν υπάρχει πρόβλημα στην εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ από τους καταναλωτές αρκεί να υπάρχει η απόδειξη του λογαριασμού όπως εξηγεί ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όποιος προσκομίσει στα ταμεία τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ για την πληρωμή του νερού, μπορεί κανονικά να εξοφλήσει τον λογαριασμό. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ζητήσει να εκδοθούν στοιχεία άλλου, εκτός του ατόμου του, και να τα πάρει. Αν πάει κάποιος χωρίς λογαριασμό και ζητήσει να εκδοθεί ένας λογαριασμός ο οποίος δεν είναι στο όνομά του, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είναι λογικό μετά την εναρμόνιση της ΔΕΥΑΚ με τον καινούργιο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων –είμαστε η πρώτη δημοτική επιχείρηση που το κάναμε- να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοια θέματα ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών μας.

Επίσης, για να μην γίνεται παρεξήγηση, και στις ρυθμίσεις ισχύει αυτό. Ρύθμιση οφειλής μπορεί να κάνει μόνο αυτός που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ή ως χρήστης στο συγκεκριμένο λογαριασμό».

Για το οικονομικό κομμάτι είπε ότι «είμαστε πολύ καλά αυτήν την περίοδο. Οι καταναλωτές και οι δημότες μας δίνουν τις οφειλές τους. Φυσικά υπάρχει μία παγιωμένη κατάσταση ληξιπρόθεσμων οφειλών της τάξεως των 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, οι οποίες σιγά- σιγά πρέπει να αρχίσουμε να τις μειώνουμε ώστε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες συντηρήσεις που χρειάζεται η επιχείρηση».

ΕΡΓΑ

Σε ό,τι αφορά τα έργα είπε ότι «αυτήν την περίοδο ένα μεγάλο έργο έχει ολοκληρωθεί, του βιολογικού της Καβάλας. Η τεχνική υπηρεσία με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζει προτάσεις για χρηματοδοτήσεις σε διάφορα έργα, όπως το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Κηπούπολης, το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Αμυγδαλεώνα, η ψηφιοποίηση όλων των δικτύων της Καβάλας, ο τηλε-έλεγχος των δικτύων ύδρευσης της Καβάλας, το μεγάλο έργο της ύδρευσης του πρώην δήμου Φιλίππων από τις πηγές του Κεφαλαρίου. Επίσης, θα καταθέσουμε μία πρόταση στον Φιλόδημο για αντικαταστάσεις εξοπλισμού στο βιολογικό σταθμό της Καβάλας και του Δάτου».

Για τον βιολογικό της Άσπρης Άμμου είπε ότι «έχει παραδοθεί. Είμαστε εντάξει στην λειτουργία της οξυγόνωσης του λύματος. Συντηρούμε τον τελευταίο ρότορα ώστε να έχουμε και εφεδρικό σε περίπτωση που γίνει κάτι, για να κάνουμε τις αναγκαίες συντηρήσεις».

Προηγούμενο άρθροΤέλος από τους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ
Επόμενο άρθροΠρώτη φορά η ομάδα των Παραμυθάδων σε αίθουσα εκδηλώσεων ιερού ναού