Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας κατόπιν και της καθημερινής ανακοίνωσης με επιβαρυμένο αριθμό κρουσμάτων για την Καβάλα απέστειλε σχετική επιστολή προς τον ΕΟΔΥ, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Καβάλας, στην οποία αναφέρονται:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο νομό Καβάλας. Αυτό συμβαίνει επειδή στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής βρέθηκαν θετικά άτομα και βρίσκονται καθημερινά, μέχρι την εκτόνωση της νόσου στη δομή.
Σύμφωνα όμως με τις καθημερινές ανακοινώσεις, κατά τις οποίες αναφέρονται ανά νομό ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων, η Καβάλα καταγράφεται με αυξημένο αριθμό, χωρίς να υπάρχει καμιά διευκρίνιση που και σε ποιες πόλεις του νομού καταγράφονται.

Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, ώστε να μη διερωτάται ο κόσμος για την προέλευση των κρουσμάτων. Είναι διαφορετικό τα κρούσματα να βρίσκονται σε μια κλειστή δομή από το να είναι διάσπαρτα στην κοινωνία μιας πόλης. Στην πρώτη περίπτωση είναι δυνητικά ελεγχόμενα και η ανησυχία των πολιτών πιο ήπια. Στην περίπτωση όμως που δεν γίνεται αναφορά για το που εντοπίζονται τα κρούσματα ο φόβος της διασποράς πανικοβάλλει τους πολίτες, δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια με αποτέλεσμα όλο αυτό να έχει αντίκτυπο και στην αγορά αφού όλο αυτό το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην αγορά προξενώντας μια δυσπραγία.
Παράκληση λοιπόν να υπάρχει μια πλήρης και αναλυτική ενημέρωση, όπου θα αναφέρεται η προέλευση και να γίνεται διαχωρισμός των κρουσμάτων που είναι μαζικά σε μια δομή, όπως και σε κάθε Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα χωριστά, ώστε και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας να είναι σε θέση να ενημερώνουν εμπεριστατωμένα τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει η λειτουργία του ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα την Δευτέρα 19 Απριλίου
Επόμενο άρθροΗ Αντιπεριφέρεια Καβάλας ενόψει του Πάσχα συγκεντρώνει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες