DS-1-1

Σε εξέλιξη είναι το θέμα της μελέτης για τον οδικό άξονα Καβάλας – Δράμας, ή Ε61, όπως τον αποκαλούν τεχνικά. Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα – Σταυρού  αντιδρούν σθεναρά με το ενδεχόμενο να κοπούν 2000 πευκόδενδρα καθώς ο άξονας θα ξεκινήσει από τον κόμβο του Αγίου Σίλα με κατεύθυνση τον Σταυρό και το ιδιωτικό ΚΤΕΟ .

Την Παρασκευή και την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα υποστήριξη στο νέο εθνικό δρόμο Δράμας – Καβάλας, δηλαδή στην κατάληξη του πανευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε61.

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα – Σταυρού  κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ενόψει και της αυριανής  σύσκεψης στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου με την παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη.

Ο κ. Πουρσαϊτίδης αρχικά ανέφερε ότι «Εμείς δεν ξέρουμε καταρχάς κάτι για σύσκεψη υπό τον κ. Πατακάκη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Ωστόσο εμείς εμμένουμε στην θέση μας σε ό,τι αφορά το περιαστικό δάσος. Βέβαια έχουμε κάποιες εξελίξεις τελευταίες, εμφανίσθηκε μια καινούρια χάραξη με την οποία εμείς ως τοπική κοινότητα είμαστε σύμφωνη αρκεί βέβαια να ισχύει αυτό που μας είπαν και μας παρουσίασαν.

Και λέω αν ισχύει αφού είναι μια προτεινόμενη χάραξη και όχι η τελική. Αυτή δείχνει ότι ο δρόμος συνεχίζει πίσω από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ έκταση με πουρνάρια, και μετά με ένα μικρό τούνελ βγαίνει επάνω στον Άγιο Σίλα και με μια γέφυρα συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

Αυτή η όδευση δεν συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας την Πέμπτη  μια και είναι κάτι καινούριο. Απλά όταν εμείς το μάθαμε κάναμε μια σύσκεψη στο χωριό το Σάββατο βράδυ και αποφασίσαμε ότι είναι κάτι το θετικό και για αυτό συμφωνούμε. Βέβαια κόβονται κάποια δέντρα αλλά πολύ λίγα».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς λοιπόν βρήκαμε μια πρόταση που θα στηρίξουμε. Τώρα οι κάτοικοι του Σταυρού και όχι του Αμυγδαλεώνα είναι μαζί. Έχουν όλοι τον ίδιο Πρόεδρο, την ίδια κοινότητα. Και το Σάββατο κάναμε μια σύσκεψη στο Σταυρό και όλοι μαζί είπαμε ότι συμφωνούμε στη νέα χάραξη. Οικισμός, πολιτιστικός σύλλογος, όλοι οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα συμφωνούμε στη νέα χάραξη που είναι αρκετά μακριά από τον οικισμό, πάνω από τη βουνοπλαγιά του ΚΤΕΟ.Η προηγούμενη χάραξη ήταν πάνω από τα σπίτια του Σταυρού.

Τώρα προσωπικά μετά το τελευταίο Δ.Σ. ζήτησαν από τον μηχανικό της εταιρείας να μου στείλει έναν χάρτη με τις παλιές, με τις νέες χαράξεις, με ό,τι βελτιώσεις έχουν γίνει. Και μου έστειλε ο μηχανικός αυτό το χάρτη. Άρα έχουμε κάτι επίσημο από τον μηχανικό της Εγνατίας Οδού, μια πρόταση που συζητήθηκε μόνο ως εναλλακτική πρόταση και από εμάς. Ήταν δηλαδή πρόταση της τοπικής κοινωνίας. Η δική μας πρόταση έγινε χάρτης μάλλον από την Εγνατία Οδό η οποία υπήρχε στο μυαλό της απλά λόγω κόστους δεν προχώρησαν αυτή την αρχική σκέψη και άλλαξαν όδευση για να γλυτώσουν δαπάνη. Δεν ξέρω βέβαια αν τώρα προχωρούν αυτή την χάραξη.

 

Εμείς τώρα ως τοπική κοινωνία είδαμε την συζήτηση στο Δ.Σ. να κλείνει με ραντεβού της Εταιρείας, των κατοίκων της περιοχής μέσα στον Σταυρό και αναμένουμε μια συνάντηση που δεν έγινε ακόμη. Περιμένουμε και εμείς, μας είπαν ότι θα γίνει πριν το δημοτικό συμβούλιο. Όπως και να έχει εμείς θα στηρίξουμε τη νέα πρόταση του χάρτη και όλοι μαζί θα στηρίξουμε την εναλλακτική πρόταση».
← Σύλληψη 3 ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
Είναι αβέβαιο το μέλλον των  ελεύθερων επαγγελματιών και στην Καβάλα… →
Αφήστε μια απάντηση
Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλιο

Όνομα *

Ηλ. διεύθυνση *

Ιστότοπος

Ο καιρός στην Καβάλα
Kavala
12°
overcast clouds
Υγρασία: 100%
Άνεμος: 2m/s ΒΑ
Ανώτερη 16 • Κατώτερη 10
15°
ΠΕ
15°
ΠΑ
19°
ΣΑ
18°
ΚΥ
17°
ΔΕ
Weather from OpenWeatherMap

Προηγούμενο άρθροΩς κόμμα που θέλει να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας τις ομάδες Σώρρα
Επόμενο άρθροΓια 8η ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας της ΒΦΛ