OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως τόνισε ο κ. Καλπακίδης «Βρισκόμαστε όλοι στο Ζυγός και προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε τις περιουσίες μας, όσο το δυνατόν περισσότερο μια και δεν έχουμε κόσμο από όλες τις πλευρές. Περνάμε συνεχώς και βλέπουμε τι γίνεται προκειμένου να μην αφήσουμε τα μηχανήματα να περάσουν μέσα από τα χωράφια μας.

Βέβαια τα μηχανήματα είναι εδώ και αυτό που μας προβληματίζει δεν είναι το τι μπορούν να κάνουν αλλά το γεγονός ότι δεν είναι συνεργάσιμοι.

Πέρα από αυτό εμείς είμαστε εδώ. Εμείς ουσιαστικά περιφρουρούμε τις περιουσίες μας ώστε  να μην περάσει και να μην αλλοιωθεί τίποτε. Τώρα η στάση της εταιρείας είναι αδιάλλακτη γιατί πολύ απλά η εταιρεία τη δουλειά της θέλει να κάνει. Και εμείς είμαστε αδιάλλακτοι, παραμένουμε εδώ, θέλουμε και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και για αυτό παραμένουμε εδώ που είμαστε.

Και η εταιρεία κάνει τη δική της δουλειά, έχει  πάρει το ΟΚ από την ελληνική κυβέρνηση να καταστρέψει την περιοχή μας και εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Τώρα όλοι ζητούν δήθεν να έρθουν σε διάλογο μαζί μας, αλλά κανείς δεν έρχεται και ποτέ σε διάλογο.

Και αυτό σημαίνει πολλά. Προφορικά ήρθαν κάποιοι αρμόδιοι, μας είπαν ότι τάχα θα τα συζητήσουμε τα δεδομένα, ποτέ όμως δεν συζητήσαμε. Απλά θέλουν να κερδίσουν χρόνο και έχουν τους δικούς τους λόγους να φέρονται με αυτό τον τρόπο, λόγους που εγώ ξέρω αλλά δεν θέλω να αναφέρω δημόσια».

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ

Ο κ. Καλπακίδης πρόσθεσε ότι «Εμείς θα είμαστε εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε, απλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να περάσει. Ή θα μας εξαφανίσουν ή θα αλλάξουν όδευση. Και όσο για την σύσκεψη που ζητάμε, έχουμε ημερομηνία και ώρα και τίποτε δεν πάγωσε ακόμη. Απλά θα ορισθεί μια ώρα και ημέρα που θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Η ημερομηνία είναι καθορισμένη, θα το πούμε σε λίγο. Επίσης το Δ.Σ. υπήρχε παρέμβαση για το Ε61 όπου βλέπουμε για μια ακόμη φορά την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Τι εννοώ; Χωρίς να μιλά κανείς, χωρίς να κάνει διαβούλευση, χωρίς να ενημερώνει, αποφασίζει να καταστρέψει το αισθητικό δάσος στον Σταυρό και άλλες χιλιάδες στρέμματα στη δική μας περιοχή, μη μπορώντας και εμείς από την θέση μας να κάνουμε κάτι, Έτσι φτάσαμε στο Δ.Σ. όπου τα στελέχη της Εγνατίας κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και πλέον έχουμε εμπειρία. Όταν μας λέν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο, εμείς τους λέμε ότι από την στιγμή που είναι χρήματα της Ε.Ε. μπορούν να κάνουν μια υπόγεια σήραγγα από την Βουλγαρία, ή από τη Δράμα ή από όπου αλλού θέλουν και να τη βγάλουν στην Εγνατία….. Γιατί δεν μπορεί συνεχώς στο βωμό της υποτιθέμενης ανάπτυξης – αν και ανάπτυξη πουθενά δεν βλέπουμε και όλοι οι νέοι να φύγουν θέλουν – να καταστρέφεται η περιοχή και το περιβάλλον. Μας μιλούν τάχα για ανάπτυξη, απλά με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος ενός έργου εις βάρος όμως της τοπικής κοινωνίας. Ευτυχώς που σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και η έγκριση του Δ.Σ και όλοι ξέρουν τι γίνεται οπότε ελπίζουμε να συμμετέχουν άπαντες και να εκφράσουν τις απόψεις ώστε με μια βελτιωμένη πρόταση να έρθουμε και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Ευτυχώς που μας δίδεται η δυνατότητα διαλόγου, ειδάλλως αν μέναμε στις αποφάσεις ενός υπουργού, σίγουρα θα είχαμε ένα τελειωτικό και καταστρεπτικό για εμάς αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση ποιητικής συλλογής
Επόμενο άρθρο«Μια πρώτη νίκη των κατοίκων» αναγνωρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς στους αντιδρώντες στον οδικό Σταυρό και Αμυγδαλεώνα για τον άξονα Καβάλας – Δράμας