Με τη μέθοδο του click away και take away λειτουργεί η αγορά της Καβάλας. Αυτό διευκρινίστηκε χθες από την ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «περάσαμε δύο πολύ δύσκολες μέρες, από το απόγευμα της Τετάρτης και την Πέμπτη το μεσημέρι, προσπαθώντας να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει για τη λειτουργία των καταστημάτων στην περιοχή μας. Δεν μας εξειδίκευσαν οι υπουργοί χθες (σ.σ. προχθές), περιμέναμε τον υπουργό ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη εφόσον η Ελλάδα περνάει όλη στις κόκκινες περιοχές, να υπάρξουν περαιτέρω εξηγήσεις. Αντ’ αυτού μας παρέπεμψε ο κ. Χαρδαλιάς σε μία ιστοσελίδα που τις πρώτες ώρες είχε «πέσει», στη συνέχεια είδαμε όταν μπήκαμε μέσα ότι η ιστοσελίδα έχει αν ενημερωθεί από τις 27 Φεβρουαρίου. Κοινώς ένα αλαλούμ μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Δεκάδες τα τηλέφωνα απ’ όλη την Ελλάδα να μας ρωτήσουν μήπως μάθαμε κάτι παραπάνω εμείς. Τηλέφωνα στην ΕΣΕΕ. Υπήρξε ένα σκοτάδι σε όλους για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα. Κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης ήρθε Mail από την ΕΣΕΕ δίχως να διευκρινίζονται λεπτομέρειες για τη λειτουργία, παρά μόνο ότι στις κόκκινες περιοχές όπως η Καβάλα, τα καταστήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away όπως στις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία και κομμωτήρια με τη μέθοδο του διά ζώσης.

Προσπαθούσαμε να δούμε τι γίνεται, να αποκωδικοποιήσουμε τα νέα μέτρα. Τέλος καλό όλα καλά. Έχουν ενημερωθεί πλέον όλοι οι συνάδελφοι, έχουν σταματήσει τα τηλεφωνήματα και πλέον η Καβάλα μπορεί να λειτουργήσει μ’ αυτούς τους όσους. Και να δούμε μέχρι πότε».

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Πρόσθεσε ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο. Κάθε φορά που γίνονται αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς ακολουθούν και 3-4 μέρες παγωμάρας. Οι καταναλωτές δεν ξέρουν, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε και με την ευκαιρία να ενημερώσω τους Καβαλιώτες ότι τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά. Τη μέθοδο του click away τη γνωρίζουν, τη μέθοδο εντός του καταστήματος τη γνωρίζουν. Εμείς είμαστε στα καταστήματά μας, πρόθυμοι να τους ενημερώσουμε για όλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η σύγχυση που υπήρξε με τα 2 χιλιόμετρα, δεν ισχύει εντός του δήμου. Μόνο από δήμο σε δήμο. Εντός του Δήμου της Καβάλας μπορεί να έρθει κάποιος να ψωνίσει από τη Λυδία, τη Νέα Καρβάλη, τις Κρηνίδες, τη Λεύκη, το Χαλκερό, το Παληό, τη Δεξαμενή κλπ, ασχέτως αν η απόσταση είναι άνω των 2 χιλιομέτρων. Θα περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να τα συνηθίσει αυτά ο κόσμος. Εμείς ενημερώνουμε συνεχώς πώς λειτουργεί η αγορά ώστε να ξαναβρούμε το βηματισμό μας και να προχωρήσουμε έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο».

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός Περιφερειακής Οδού Χρυσούπολης
Επόμενο άρθρο«Σιγά- σιγά τα πράγματα μπαίνουν σε μία σειρά», δήλωσε για τον κορωνοϊό ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, Αλέξης Πολίτης