Κάθετα αντίθετοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης με τη λειτουργία των νέων διοδίων. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεϊσογλου σημείωσε πως επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη ώστε να εξαιρεθούν οι κάτοικοι της Καρβάλης από το αντίτιμο των διοδίων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον τελευταίο μήνα την κοινωνία του χωριού. Εμάς φυσικά δεν μας έπιασε απροετοίμαστους αλλά, δυστυχώς, η δική μας δύναμη δεν επαρκεί ώστε να πείσουμε τους αρμοδίους για να προχωρήσει το θέμα. Από τις 24 Αυγούστου έχουμε στείλει e-mail στην Εγνατία Οδό ΑΕ και ταυτόχρονα επικοινωνήσαμε με την αρμόδια της εταιρείας η οποία μας είπε ότι δεν είναι δικό τους θέμα αλλά υπουργικό. Θα πρέπει να εκδοθεί μία ΚΥΑ η οποία θα εξαιρεί τους κατοίκους της περιοχής από το να πληρώνουν διόδια και να έχουν ελεύθερη διέλευση.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, επικοινώνησα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη, τον ενημέρωσα για το πώς έχει το θέμα και μου είπε ότι θα κάνει κι εκείνος ενέργειες. Εκείνες τις μέρες ήταν εδώ στη Νέα Καρβάλη και ο κ. Γιάννης Πασχαλίδης, τον ενημέρωσα σχετικά και μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να υπάρξει αυτή η εξαίρεση. Σε σημερινή επικοινωνία που είχε μου είπε ότι ήδη έκανε τις ενέργειες που απαιτούνται και απλά περιμένουμε να βγει αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ

Αυτό που θέλουμε είναι να ισχύσει σε ό,τι ισχύει σε όλα τα άλλα μέρη που υπάρχουν διόδια. Ό,τι ισχύει για τους ντόπιους, να ισχύσει και για μας. Εμείς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια ευρύτερη περιοχή αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για το χωριό μας και για το Χαλκερό που είναι όμορο χωριό. Ελπίζουμε με τη βοήθεια του κ. Αντιπεριφερειάρχη και των βουλευτών μας να τα καταφέρουμε».

Προηγούμενο άρθροΣτα 3 τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου καθημερινά
Επόμενο άρθροΛύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο ασανσέρ ζητούν οι κάτοικοι της συνοικίας της Παναγίας